TKON - Sajam otočnih proizvoda i Raspivane gradele

Ovaj vikend se u Tkonu održao Sajam otočnih proizvoda i „Raspivane gradele“.

U sklopu Sajma predstavljeni su nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod i to osam nositelja sa područja Općine Tkon za proizvode: Kunjske spare, marmelada od zelene smokve sa šljivom i ružmarinom, pleteni bokobrani, Kunjska sprta, ogrlica od plodova drva cofoke i ekstra djevičansko maslinovo ulje te kao deveti nositelj je nematerijalni proizvod manifestacija „Škraping“, te su predstavljeni i nositelji oznake Hop iz susjednih mjesta otoka Pašmana.

Načelnik Općine Tkon gosp. Goran Mušćet svim izlagačima je podijelio Zahvalnice za sudjelovanje na Sajmu kao i poklon bonove sponzora te poželio svima puno uspjeha u daljnjem razvoju otočne proizvodnje i očuvanju otočne tradicije.

Na Sajmu se održala i radionica izrade tradicionalnih predmeta: spare, sprte, bokobrana te nakita od plodova drva cofoke.„Raspivane gradele“ ponudile su vrhunsku gastro otočnu ponudu: brudet, maneštrun, rižoto, čičvarda, pečene srdele i tradicionalne kolače a u organizaciji ŠRD „Kunjka“ i KUU „Kunjka“.

U skopu Programa predstavljena je i najavljena treking utrka Škraping za 2015. a koja će se održati 7.3.2015. g. kao jubilarni deseti Škraping te je predstavljen i dječji „Škrapić“.

Cijelu manifestaciju uveličale su Kunjske mažoretkinje i dječji zbor „Kunjski ćoci“ svojim nastupom zabavljali goste do kasno u noć.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano