Želje za uspješnu 2018. stižu sa svih strana

Uz čestitanje, poljupce, vatromet i šampanjac ušli smo noćas u novu godinu.

Prigodne je čestitke uputio stoga državni vrh, zadarski župan te čelni ljudi gradova i općina.

"Godina koja je na izmaku obilovala je političkim, gospodarskim i društvenim izazovima. Suočili smo se i s problemima koji su posljedica ekonomske tranzicije, no odgovornim potezima pronašli smo načine za njihovo rješavanje." - istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Dalje je naveo: "Politikom jačanja povjerenja u državne institucije i protivljenjem daljnjoj polarizaciji u društvu, potvrdili smo značaj političke stabilnosti kao preduvjeta za gospodarski rast, smanjivanje nejednakosti i kvalitetniji život naših ljudi. Provodeći naš program pokrenuli smo niz reformi, vodeći pritom računa o ravnomjernom regionalnom razvoju, te društvenoj solidarnosti i pravednosti, osobito prema najranjivijima među nama. Poreznim zakonima rasterećeni su građani i poduzetnici. Povećane su plaće i mirovine. Podizanjem rodiljnih i roditeljskih naknada i drugim mjerama radimo na demografskoj obnovi. Uz najuspješniju turističku sezonu, nastavili smo s pozitivnim gospodarskim trendovima, ostvarivši daljnji rast BDP-a, smanjenje javnoga duga i proračunskoga manjka te porast zaposlenosti."

Uz to je najavio kako će njegova Vlada u 2018. godini unaprjeđivati okvire za proizvodnju, poslovanje, pravnu sigurnost, konkurentnost, ulaganja, izvoz, obrazovanje, inovacije te otvaranje novih radnih mjesta, a u dijalogu sa sindikatima i poslodavcima.

"Provedba strukturnih reformi koje su pred nama osnažit će i naš položaj kao odgovorne članice Europske unije koja želi biti dio Schengena i Eurozone. Pritom očekujem vašu podršku kako bismo zajedno gradili prosperitetnu i modernu Hrvatsku. Na taj način možemo udahnuti optimizam u društvo, koje pruža kvalitetan i dostojanstven život svim našim obiteljima, perspektivu mladima i sigurnost umirovljenicima. Želim vam puno zdravlja, obiteljskog zadovoljstva i uspjeha u novoj 2018.!" - zaključio je premijer.

A niti sat nakon ponoći, preko svog službenog Facebook profila predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović je poručila: "Sretna Nova godina! Svima želim obilje zdravlja, veselja, mira te puno osobnog i poslovnog uspjeha!"

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano