Prijatelji životinja pozivaju na Vege izazov

Poznata tvrtka za istraživanje tržišta hrane i restorana 2018. godinu predvidila je kao godinu u kojoj će veganstvo postati vodeći prehrambeni trend.

Za pozitivnim pomacima u svijetu veganstva nije zaostajala ni Hrvatska. Razna događanja koja promiču veganstvo, poput ZeGeVege festivala, Vege sajma ili osječke Veganmanije, okupili su rekordan broj posjetitelja; više od 10 picerija uvelo je vegansku pizzu; održan je prvi Marš za životinje; održan je prosvjed za zatvaranje svih klaonica; osnovana je prva pravna klinika za prava životinja...

Jedna od odluka koju svatko može donijeti početkom godine jest prihvatiti Vege izazov.

Kroz Vege izazov zainteresirani svaki dan sljedećih 30 dana dobiju e-mail s receptima i zanimljivim informacijama o veganstvu, namirnicama biljnog podrijetla i prehrambenim navikama. Mjesec siječanj dokazano je najbolji za donošenje odluka, zbog čega postoji i svjetska kampanja Veganuary koja već u svojem nazivu spaja riječi siječanj i veganstvo. Prijatelji životinja pozivaju sve da se upravo sada pridruže svjetskom pokretu za suosjećanje i pravednost.

Nikolina Plenar, aktivistica za prava životinja koja je postala veganka upravo zahvaljujući Vege izazovu, izjavljuje: „Moj prvi korak k veganstvu dogodio se kada sam shvatila da je prilično čudno to što obožavam svoje mačke, a istodobno jedem neke druge životinje koje su mi jednako drage i kojima sama nikada ne bih mogla nauditi. Odluka je definitivno pala povodom Vege izazova. Jedino za čime žalim je što to nisam učinila ranije. Fantastičan je osjećaj koji donosi saznanje da nijedno osjećajno živo biće više ne pati zbog mene i mojih svakodnevnih životnih izbora! Izazivam sve da upravo sada u siječnju iskušaju vegansku prehranu i odmah si u startu uljepšaju cijelu godinu.”

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano