GNIJEZDO: Roman o obiteljskim prevarama i nasljedstvu

Kad se Leo Plumb pijan odveze s 19-godišnjom konobaricom s proslave vjenčanja svoje rođakinje, moralnim i zakonskim posljedicama pridodat će se i strašan problem koji će time prouzročiti svom bratu i sestrama.

Troškovi Leova odvikavanja značajno su ispraznili Gnijezdo – obiteljsku zakladu koja bi ih oslobodila mnoštva financijskih poteškoća.

Melody, supruzi i majci iz predgrađa, taj novac trebao je poslužiti za plaćanje goleme hipoteke i školarine za koledž njezinim kćerkama blizankama. Trgovac antikvitetima Jack potajno je posudio novac, dajući u zalog vikendicu na plaži koju je kupio sa svojom suprugom. A Beatrice, nekoć obećavajuća autorica kratkih priča, nikako da dovrši roman koji je već davno morala predati.

Ujedinjeni kao nikad prije, brat i sestre Plumb moraju se uhvatiti u koštac s davnim zamjerkama, sadašnjim istinama i velikim emocionalnim i financijskim posljedicama nesreće, kao i s priznavanjem vlastitih odabira u životu.

Okrutno pronicavo i toplo, Gnijezdo je briljantan roman prvijenac o radosti i okrutnosti obiteljskog života. Istovremeno, to je zabavno štivo koje nosi opasku ljudskog ponašanja unutar zajednice koja se smatra temeljem svega. Iznimno napeto, pitko i nevjerojatno zanimljivo!

IZ STRANIH KRITIKA:

"Unatoč trpkom humoru kojim oslikava zaokupljenost članova obitelji samima sobom, Sweeney uspijeva unijeti u roman i okrepljujuću dozu nježnosti.“ - WASHINGTON POST

"Neizmjeran užitak u čitanju.“ - SAN FRANCISCO CHRONICLE

"Privlačan prvijenac autorice koja poznaje svoj grad, njegove ljude i ono što im je u duši.“ - KIRKUS REVIEWS

"Roman koji ocrtava statusnu tjeskobu privilegiranih američkih bijelaca.“ - THE NEW YORKER

"Sweeneyjino pripovijedanje odiše samouvjerenošću, odlučnošću i vješto vođenom radnjom…“ - PUBLISHER'S WEEKLY

“Opojno... Nisam mogla prestati čitati i mariti za skandaloznu, disfunkcionalnu obitelj Plumb.” - AMY POEHLER

“Pametna, zabavna, suosjećajna obiteljska drama, puna neodoljivih iznenađenja, duhovitih razgovora i potrebnih emotivnih istina; pravi užitak!” - JAMI ATTENBERG

"Majstorski konstruiran, crnohumoran i neizmjerno zanimljiv…Cynthia D'Aprix Sweeney pravi je talent.“ - ELIZABETH GILBERT

"Nevjerojatan roman, Gnijezdo će imati zvjezdani uspjeh." - PEOPLE

"Njezino pisanje je kao dobra tamna čokolada: oštrija i gorča od jeftinijih, a istovremeno previše ukusna da bi se zaustavio na jednoj kocki, jednostavno je moraš dovršiti." - ENTERTAINMENT WEEKLY

"Humor i ugodna ironija ujedinjeni su u ovom živahnom romanu!" - NEW YORK TIMES


Godina izdanja: 2017.

ISBN: 9789531422895

Strani naslov: The Nest

Uvez: meki

Širina: 140

Visina: 200

Stranice: 362

Cynthia D'Aprix Sweeney magistrirala je na Benningtonu, a živi u Los Angelesu sa suprugom i djecom.

Gnijezdo je njezin prvi roman.

Knjiga je nagrađena nagradom najbolje knjige u 2016. u časopisima People, Washington Post, San Francisco Chronicle, NPR, Amazon, Refinery29 i LibraryReads.

Roman je ušao i u završno finale najboljeg fikcijskog djela na Goodreadsu.

Autorska prava prodana su u više od 30 zemalja svijeta.

Priča prati obitelj Plumb, izrazito disfunkcionalnu njujorška obitelj. Nakon godina tenzija, njihovi odnosi eskaliraju jednog popodneva dok Melody, Beatrice i Jack Plumb čekaju sastanak sa svojim starijim bratom Leom, koji je upravo izašao iz klinike za odvikavanje.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano