470 tisuća kuna za nacionalne manjine u Zadarskoj županiji

U 2018. godini Zadarska županija s 473.000 kuna financirati rad i aktivnosti vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zadarske županije.

Naime, članovi Skupštine Zadarske županije su četiri vijećnika predstavnika nacionalnih manjina - crnogorske, makedonske, slovenske i talijanske, a uz to na prostoru županije djeluju još i tri vijeća nacionalnih manjina - albanske, bošnjačke i srpske.

Proračunom Zadarske županije za 2018. godinu vijećima i predstavnicima nacionalnih manjina u Zadarskoj županiji osigurana sredstva za rad i nagradu za rad u ukupnom iznosu od 473.000 kuna.

Odlukom župana na današnjem Kolegiju osigurana sredstva se raspoređuju, kako je istaknuto, u iznosima koji su temeljeni na opsegu aktivnosti i dostavljenim programima rada, te uzimajući u obzir i udio pripadnika pojedine nacionalne manjine u ukupnom broju stanovnika Zadarske županije, pa je tako osigurano Vijeću srpske nacionalne manjine iznos od 98.000 kn, zatim za rad stručnog tajnika vijeća iznos od 84.000 kuna, Vijeću albanske nacionalne manjine 36.000 kuna, Vijeću bošnjačke nacionalne manjine 36.000 kuna, dok se za obavljanje administrativnih poslova za rad predstavnika makedonske, slovenske, crnogorske i talijanske nacionalne manjine određuju sredstva u jednakom paušalnom iznosu na godišnjoj razini u iznosu 18.000 kn po predstavniku.

Članovima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina u Zadarskoj županiji isplaćuje se i mjesečna nagrada za rad u neto iznosu od 100 kuna mjesečno po članu vijeća i predstavniku nacionalne manjine.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano