Rukometni EP: Danas u 20.30 na startu Hrvatska- Srbija!

I, eto nas...

Europsko prvenstvo rukometaša se otvara danas u Splitu i Poreču, a prve utakmice na rasporedu su u 18.15, pa se pod Marjanom sastaju u skupini A Švedska i Island, u Poreču Bjelorusija i Austrija.

Susret Hrvatske i Srbije na rasporedu je u 20.30 u rasprodanoj Spaladium Areni, a jučer je HR izbornik Lino Červar objavio popis igrača koji će nas predstavljati na Euru: vratari Mirko Alilović i Ivan Stevanović, desna krila Ivan Čupić i Zlatko Horvat, lijeva krila Manuel Štrlek i Lovro Mihić, kružni napadači Igor Vori i Željko Musa, lijevi vanjski Domagoj Duvnjak, Marko Mamić, Stipe Mandalinić i Jakov Gojun, srednji vanjski Luka Cindrić i Igor Karačić, kao i desni vanjski Luka Stepančić i Marko Kopljar.

Iz prvotnog popisa otpali su vratar Ivan Pešić, pivoti Marino Marić i Tin Kontrec, braniči Halil Jaganjac, Denis Buntić i Šime Ivić koji ne idu nikuda iz tima već ostaju u slučaju nužnih zamjena.

"Nije lako ostaviti nekoga po strani, ali kao otac obitelji moram imati viziju kako bih došao do rezultata. Rukovodio sam se našim ciljem, trenutačnom situacijom i stanjem igrača. Trener je onaj koji odlučuje i snosi najveću odgovornost, u petakl će biti 160. put da vodim Hrvatsku, a to nije malo, znači da ipak nešto znam" - rekao je za HRT "kormilar" Kauboja.

Istaknuo je kako svi koji više nisu na popisu mogu u svakom trenutku uskočiti u reprezentaciju, pravila su takva da već u Splitu možemo promijeniti dva igrača, kada odemo u Zagreb također još dva i u samoj završnici dva igrača.

"Dakle, ukupno možemo promijeniti čak šest igrača i na to smo računali. Vjerujem u sve moje igrače, u svih 22" - zaključio je u razgovoru s novinarima šef stožera.

Uži popis reprezentativaca:

Ivan Stevanović – HC Kadetten Schaffhausen

Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem

Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb

Ivan Čupić – RK Vardar

Manuel Štrlek – HC PGE Vive Kielce

Lovro Mihić – HC Orlen Wisla Plock

Željko Musa – SC Magdeburg

Igor Vori – RK PPD Zagreb

Jakov Gojun – HC Füchse Berlin

Marko Mamić – HC PGE Vive Kielce

Stipe Mandalinić – HC Füchse Berlin

Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel

Igor Karačić – RK Vardar

Luka Cindrić – RK Vardar

Marko Kopljar – HC Füchse Berlin

Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano