Plenković u Davosu o interesu multinacionalki za investicije

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjeluje danas i sutra u Davosu na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma.

Posjet Davosu započeo je sastankom s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, zatim grčkim premijerom Alexisom Tsiprasom te nizozemskim premijerom Markom Rutteom.

U izjavi za medije predsjednik Vlade Plenković kazao je da su teme tih razgovora prvenstveno bile unaprjeđenje gospodarskih i političkih odnosa između Hrvatske i tih zemalja. Naglasio je da s Izraelom očekuje daljnji razvoj gospodarske suradnje, osobito u području poljoprivrede i mediteranske suradnje.

"Ponudili smo suradnju koja bi se odnosila na brodogradnju te naravno u području političkih multilateralnih foruma i obrambene suradnje.“ - naveo je Plenković.

Novinare je zanimalo što očekuje od sastanaka s vodećim ljudima multinacionalnih kompanija, koji su na rasporedu danas poslijepodne. Podsjetimo, sastat će se s Mattom Brittinom, operativnim predsjednikom Googlea za Europu, Bliski istok i Afriku, Christophom Franzom, predsjednikom švicarske zdravstvene korporacije F.Hoffmann – La Roche AG, predsjednicom i glavnom izvršnom direktoricom tvrtke Booking.com Gillian Tans, te Feritom F. Sahenkom, predsjednikom turske Dogus grupe.

Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo činjenicom da sve te kompanije imaju veliki interes za Hrvatsku kao zemlju koja se gospodarski razvija i koja je vrlo pogodna za daljnja ulaganja. Najavio je da će sastanak s predsjednikom Europske investicijske banke iskoristiti za razgovor o nastavku suradnje na brojnim projektima, koji trebaju pridonijeti regionalnom razvoju i boljem korištenju europskih sredstava, navodi se u priopćenju Vlade RH.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano