FOTO: Otvorena izložba Stakleno blago Akvileje

Stakleno blago Akvileje naziv je izložbe otvorene jučer u Muzeju antičkog stakla u Zadru.

Izložba je to koju možete razgledati do 11. ožujka, a na njoj je izložene 50-ak izložaka akvilejskih antičkih staklarskih radionica koje se čuvaju u Museo Archeologico Nazionale di Aquileia.

Nastavak je to međunarodne izložbene suradnje MAS-a i spomenutog muzeja, a selekciju i izlaganje građe u volumenu od 50 ekskluzivnih predmeta izvršili su viši restaurator i kustos Šime Perović i muzejski i znanstveni savjetnik te ravnatelj Muzeja dr. sc. Ivo Fadić.

"Rijetko se događa da staklena građa napušta muzej u Akvileji pa je ovo svojevrsno priznanje Muzeju antičkog stakla" - kazao je između ostalog Šime Perović prigodom sinoćnjeg otvorenja.

Muzeju antičkog stakla zahvalio se i Luca Caburlotto, direktor Muzejske direkcije za Sjevernu Italiju.

"Projekt je jednim dijelom rezultat zajedničke inicijative Muzeji bez granica koja ima za cilj kulturnu i drugu suradnju na arheološkom polju" - istaknuo je uvaženi gost.

Izložbu je u ime gradonačelnika Zadra otvorila njegova zamjenica Jagoda Surać.

Ova je izložba izazvala veliko zanimanje posjetitelja, kao uostalom i sve druge u MAS-u, obzirom da su izloženi stakleni predmeti simbol ne samo estetike već i umjetničkog dostignuća staklarskih radionica.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano