Suradnja s Interpolom, uhvaćeni kradljivci glisera

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske u suradnji sa šibenskom policijom, policijom Srbije, BiH i Crne Gore te Interpolom, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad dvije osobe.

Riječ je o 37-godišnjem državljaninu Srbije i 48-godišnjem hrvatskom državljaninu koje se sumnjiči da su s još tri osobe, sredinom rujna 2017. godine u Zadru iz sportske lučice na Obali Kneza Trpimira otuđili gliser u vlasništvu 55-godišnjaka, vrijedan preko 300 tisuća kuna.

Kako navode iz PU zadarske, 37-godišnjaka se sumnjiči da se s još jednim pomagačem dovezao u Zadar, gdje su iz lučice otuđili gliser hrvatske zastave dužine 8 m te njime tijekom noći otplovili u Biograd gdje su ga izvadili iz mora i postavili na prikolicu.

Osim toga, 48-godišnjaka se sumnjiči da je preuzeo vozilo i brod s prikolicom te uz pomoć prethodno pribavljene krivotvorene registracije i dokumenata o vlasništvu plovila, s ukradenim gliserom prešao državnu granicu s BiH, koristeći pri tom terensko vozilo s nepripadajućim stranim registracijskim oznakama.

Obojica, i 37 i 48-godišnjak, su u srijedu uhićeni na šibenskom području te su, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u tešku krađu i krivotvorenje isprava, privedeni državnom odvjetniku u Zadru, a kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano