Akcija Zagrljaj za rijetke 17. veljače u Zadru

U organizaciji Hrvatskog saveza za rijetke bolesti u subotu, 17. veljače u Zadru će se održati javna akcija "Zagrljaj za rijetke" s ciljem podizanja svijesti o rijetkim bolestima.

Kampanja je krenula 2. veljače i trajat će do 28. veljače, a obuhvatit će više od 2.000 km, 20 gradova u 20 dana za 200.000 zagrljaja.

Dan rijetkih bolesti obilježit će se Krapini, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Virovitici, Osijeku, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Požegi, Sisku, Gospiću, Šibeniku, Dubrovniku, Splitu, Zadru, Puli, Rijeci, Karlovcu i Zagrebu.

Jedan od glavnih ciljeva kampanje potaknuti je diskusiju i prikupiti što više informacija o rijetkim bolestima od svih interesno-utjecajnih skupina: oboljelih, stručnjaka iz svih područja medicinske, socijalne i psihološke skrbi, djelatnika iz znanstvenog i obrazovnog sustava, predstavnika udruga, predstavnika vlasti u lokalnim zajednicama i građana, a sve kako bi se uputilo na potrebu za integriranim i multidisciplinarnim pristupom liječenju i skrbi o osobama s rijetkim bolestima.

Komentari