Povećanje kreditnog rejtinga ohrabrujuće za hrvatsko gospodarstvo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se na informaciju o kreditnom rejtingu koji je rejting agencija Fitch podigla na BB+ uz stabilne izglede.

“Sad smo samo na stepenici nakon koje slijedi investicijski rejting što je dio našega programa - dio ciljeva Vlade na ekonomskom planu, na planu fiskalne konsolidacije”, poručio je predsjednik Vlade.

Podsjetio je na dobre rezultate turističke sezone, vrlo mudru i odgovornu politiku javnih financija te pozitivne pokazatelje, efekte porezne reforme koji su doveli do povećanja plaća kod velikog broja ljudi, kao i do veće potrošnje što se osobito vidjelo tijekom prosinca.

“Svi ti rezultati, kontroliranje krize u najvećoj kompaniji na način na koji smo to do sada napravili očito i kod ključnih svjetskih rejting agencija dovodi do pozitivnih ocjena”, istaknuo je predsjednik Vlade Plenković, dodavši da je i ta vijest, nakon suficita opće konsolidirane države, ohrabrujuća za hrvatsko gospodarstvo i cijelu Vladu da nastavi s procesom reformi.

Ministar financija Zdravko Marić ocijenio je vijest o povećanom kreditnom rejtingu sjajnom.

“I na taj način smo na onom putu koji smo si zacrtali, a to je što prije vratiti investicijski rejting”, rekao je ministar financija, a prenose iz Vlade.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano