VIDEO: Zadar s ljubavlju sinoć pjevao za potrebite

Uz pjesmu je Zadar sinoć još jednom pokazao veliko srce.

Humanitarnim koncertom Klape i Gradska glazba Zadar s ljubavlju prikupljana su sredstva za potrebite.

Optimizam i dobri duh bili su opipljivi u dupkom ispunjenom Arsenalu. Ulaz na koncert je bio slobodan, ali su svi posjetitelji mogli ostaviti dobrovoljan prilog koji će humanitarna udruga Put Zadar donirati bolesnima i ljudima u potrebi. Njihova imena udruga dobiva od Grada Zadra, Caritasa, samostana sv. Frane i izravnim pozivima za pomoć.

A oni kojima pomaže udruga Put za svakoga tko je dao prilog imali su prigodan poklon.

Uz Gradsku glazbu Zadar čiji je upečatljivi defile izazvao oduševljenje, nastupile su još i klape iz svih dijelova Zadarske županije: Arija iz Starigrad-Paklenice, Kandelora iz Zemunika, Uzorita iz Sukošana, klape Koporan iz Poličnik, te iz Zadra Bersice, Preženca Leut, Donat, Kalelarga te mješovite klape Zadar i Maraška. Nedavno osnovanoj mješovitoj klapi Zadar ovo je ujedno bio i premijerni javni nastup.

"Svaka Klapa i Gradska glazba su nam izabrali po dvije kompozicije po svom izboru, a na kraju koncerta ćemo ih čuti u zajedničkom izvođenju kao veliki klapski zbor uz pratnju Gradske glazbe." - kazala je u najavi volonterka udruge Snježana Habuš Rončević, a tako je i zaista bio. Gotovo dva sata uživanja u dalmatinskoj pjesmi i sve to s humanim ciljem.

Voditeljica udruge Igris Smrkinić zahvalila se svima, priznavši kako joj se srce puno zahvalnosti, te je najavila novo izdanje koncerta iduće godine, koji sad postaje i tradicionalan.

Ova humanitarna udruga nema članstvo već samo volontere koji pomažu potrebitima i to pod motom kako svatko čini ono što može s talentom koji mu je od Gospodina darovan i time pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Komentari