Južnokoreanci uče dobru praksu od ZADRE NOVE

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA bila je domaćin predstavnicima Metropolitanskog grada Daegu iz Južne Koreje.

Drugi put je ovo da južnokorejska delegacija dolazi u Zadar, te da im je domaćin Agencija za razvoj.

U četvrtak 22. veljače predstavnici Metropolitanskog grada Daegu (Daegu Metropolitan City), njih 20, Zadar su posjetili u sklopu studijskog putovanja po Europi.

Među članovima delegacije tako su se našli predstavnici gradskog Ureda za planiranje i proračun, Odsjeka za željeznički promet, Odsjeka za okoliš, Odsjeka za kulturu i umjetnost, kao i Daegu korporacije za infrastrukturu, Daegu korporacije za urbani razvoj i Daegu korporacije za okoliš, navode iz ZADRE.

Pojasnili su i kako je sastanak u Agenciji bio idealna prilika za predstavljanje vlastite uloge i rada na području strateškog planiranja, pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU i ostalih izvora, uspješno provedenih EU projekata, rada One Stop Centra za investitore i projekata spremnih za prihvat investicija, kao i općih informacija o Republici Hrvatskoj, Zadarskoj županiji i gradu Zadru. Predstavnici delegacije iskazali su poseban interes za investicijskim projektima iz područja turizma, i predstavili svoje iskustvo u istom području.

"Nakon što smo ih upitali za razlog njihovog ponovnog dolaska u Zadar istaknuli su kako je prošla delegacija imala pozitivne dojmove zbog čega su i oni odlučili doći i upoznati se sa poduzetničkom infrastrukturom i projektima na ovom području. Smatraju kako Zadar raspolaže odličnim resursima i potencijalima zbog čega žele dobiti detaljniji uvid u rad Agencije za razvoj. Sviđa im se sve dosad viđeno te namjeravaju i ubuduće pratiti situaciju kako bi dobru praksu primijenili i u svome gradu." - s ponosom ističu domaćini.

Ravnateljica Agencije Sanja Peričić sa zadovoljstvom je ugostila delegaciju te ukazala želju za budućom poslovnom suradnjom.

"Smatram kako imamo zajedničkih interesa na kojima bi mogli graditi buduću suradnju iz koje bi se mogli iznjedriti jako kvalitetni projekti za obje strane. Kolege iz Južne Koreje zainteresirali su nas sa nekim svojim idejama te se nadamo da ćemo u skoroj budućnosti naći način za zajedničku realizaciju istih.“ – istaknula je ravnateljica Sanja Peričić po završetku sastanka.

Kako se poduzetnička klima u Republici Hrvatskoj popravlja očekuje se i više ulaganja u različite sektore. Upravo vođeni tom mišlju u Agenciji su ciljano predstavili strateške prednosti Zadarske županije južnokorejskim kolegama s ciljem razvoja poslovne suradnje.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano