HTZ daje 6,5 mil. kuna za potpore događanjima

Hrvatska turistička zajednica objavila je Javni poziv za potpore događanjima u 2018. godini, putem kojeg će se dodjeljivati bespovratna novčana sredstva za događanja na teritoriju Republike Hrvatske od međunarodnog, nacionalnog ili regionalnog značaja kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju.

Za ovu namjenu predviđeno je 6.500.000,00 kuna kroz tri glavne mjere programa.

"Odlični turistički rezultati ostvareni u siječnju najbolji su pokazatelj kako atraktivne manifestacije pozitivno utječu na rast turističkog prometa u pred sezoni. Ovim putem pozivam sve organizatore događanja da se jave na raspisani Javni poziv i kvalitetnim sadržajem unaprijede i obogate turističku ponudu pojedine uže ili šire destinacije, ali i Hrvatske u cjelini. Ove godine posebno će se financijski poduprijeti kvalitetna događanja koja se organiziraju u pred i posezoni jer nam je krajnji cilj cjelogodišnje poslovanje u turizmu“, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Za mjeru "TOP događanja“ osiguran je iznos od 3.500.000,00 kuna.

Za mjeru "Događanja u predsezoni i posezoni“ osiguran je iznos od 2.000.000,00 kuna.

Iznos od 1.000.000,00 kuna osiguran je za mjeru "Nacionalna i regionalna događanja“.

Javni poziv objavljen je na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice, a prijave se zaprimaju do 12. ožujka 2018.

Komentari