Tri godine mandata Kolinde Grabar Kitarović

Današnjim danom navršava se tri godine od inauguracije hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, tijekom kojih je predsjednica Hrvatsku ponajviše afirmirala na vanjskopolitičkoj sceni.

Njezini posljednji sastanci s američkim, ruskim i turskim predsjednicima Donaldom Trumpom, Vladimirom Putinom i Tayyipom Erdoğanom pokazuju visoku razinu vanjske politike. Isto tako i pozivanje srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića pokazuje njezinu spremnost na akciju u trenucima kad prijeti eskalacija odnosa dviju susjednih zemalja.

U domaćoj politici će svakako biti zapamćena po izmještanju Ureda predsjednice u brojne gradove diljem Hrvatske, među kojima i u Zadar. Osim neposrednog kontakta s predstavnicima lokalne vlasti i upoznavanja s problemima na licu mjesta, izmještanje Ureda pokazalo je građanima kako je Grabar Kitarović predsjednica cijele Hrvatske, a ne teko još jedna figura koja stoluje u Zagrebu.

U svojem radu nije se libila upozoriti na eventualne pogreške aktualne Vlade, bez obzira što dolaze iz iste stranke, pa je tako primjerice prozvala ministra obrane Damira Krstičevića zbog problema oko požara koji je lani došao do samog Splita. Isto tako upozorila je nedavno i premijera Plenkovića kako makroekonomski pokazatelji jesu dobri, no kako napredak Hrvatske prvenstveno trebaju osjetiti građani.

Na koncu, ocjenu rada hrvatske predsjednice dati će građani, a ako je suditi prema anketama popularnosti u kojima je Kolinda Grabar Kitarović i dalje najpopularnija političarka, njezin je rad prepoznat i priznat upravo tamo gdje to i treba biti.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano