PRESRETAČ U AKCIJI: Slovenac vozio Audija 247 km/h

Proteklog vikenda tijekom provođenja akcije Vikend policijski službenici PU zadarske kontrolirali su 791 vozilo i vozača, a poduzeli su 265 represivnih mjera.

Saznajemo kako se u tom vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene.

U nedjelju oko 5 sati u Ulici Franka Lisice u Zadru 42-godišnjak je upravljao Škodom (ZD) pod utjecajem alkohola od 1,81 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda.

U nedjelju poslijepodne policijski službenici su službenim vozilom Presretač najprije u Bibinjama snimili 42-godišnju hrvatsku državljanku kako upravlja BMW-om hrvatskih nacionalnih oznaka brzinom od 123 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h.

Vozačica je kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Istog dana, na autocesti A1 kod čvora Zadar 2, snimili su 34-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja BMW-om njemačkih nacionalnih oznaka brzinom od 227 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

A potom je na dionici autoceste Benkovac - Pristeg snimljen 50-godišnji državljanin Slovenije kako upravlja osobnim Audijem njemačkih nacionalnih oznaka brzinom od 247 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Oba vozača kažnjena su novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Rezultati akcije Vikend:

-alkotestirano je 110 vozača od kojih je njih 29 bilo pod utjecajem alkohola

-140 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine

-2 su vozila bez vozačke dozvole

-13 vozača nije poštivalo prometni znak

-4 vozila su zatečena bez tehničkog pregleda i registracije

-2 vozača prošla su kroz crveno svjetlo

-1 vozač je vozio za vrijeme zabrane

-10 je vozilo bez zaštitnog pojasa

-4 vozača su nepropisno pretjecala

-2 vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje

-iz prometa su isključena 33 vozača i 4 vozila.

Komentari