Vlada još uvijek traži zamjenu za Ramljaka

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je kako proces izvanredne uprave i nagodbe u koncernu Agrokor ide dalje, a Vlada provodi konzultacije kako bi predložila trgovačkom sudu imenovanje nove izvanredne uprave.

Dodao je da do tada Ante Ramljak nastavlja svoj posao izvanrednog povjerenika.

Govoreći na konferenciji za medije o trenutnoj situaciji vezanoj uz izvanrednu upravu u Agrokoru, predsjednik Vlade Andrej Plenković podsjetio je da je prije nekoliko tjedana u javnost izašla informacija o angažmanu određenih podizvođača, zbog koje je zatražio dodatne informacije od izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka.

"Činjenica da se to dogodilo upravo na taj način po meni je neugodna i s te strane, nakon što smo pogledali izvješće koje je podnio izvanredni povjerenik, i u komunikaciji koju sam imao s njim, njegov jučerašnji potez nije me nimalo iznenadio“, napomenuo je Plenković, govoreći o ostavci koju je jučer podnio Ante Ramljak.

Svim zaposlenicima, vjerovnicima i dobavljačima Agrokora poručio je da proces izvanredne uprave i proces nagodbe ide dalje i da Agrokor, zajedno sa svim kompanijama u njegovom sastavu, funkcionira normalno.

"Vlada Republike Hrvatske u ovim okolnostima trenutno provodi konzultacije kako bi predložila trgovačkom sudu imenovanje nove izvanredne uprave, a u međuvremenu gospodin Ramljak će nastaviti obavljati svoj posao, kao što je to bilo i do sada“, pojasnio je predsjednik Vlade, naglasivši kako nema prekida funkcioniranja niti izvanredne uprave niti kompanije pa tako niti bilo kakve opasnosti za destabiliziranje cijeloga procesa.

Na kraju je naglasio kako nema nikakvoga posebno dramatičnog trenutka

"Upravo obrnuto – sve odluke koje ćemo donositi bit će dobro promišljene i savjesne i vodit će računa o tome da nova izvanredna uprava bude kompetentna i nastavi proces u koji smo uložili ogroman politički kapital. To govorim kao čovjek i političar koji u svojih skoro 48 godina života nema niti trunke sjene, niti trunke sumnje, niti trunke mrlje u etičnost i poštenje načina na koji radim i na koji sam javno angažiran“, rekao je predsjednik Vlade Plenković, ističući kako je upravo zbog toga ovu situaciju doživio kao pogrešku koja je bacila određenu sjenu, izazvala veliki interes javnosti, ali i brojne komentare aktera koji su bili i protiv Zakona i koji žele pridonijeti političkoj i ekonomskoj destabilizaciji.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano