Dani hrvatskog jezika u OŠ Smiljevac

Pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije u Osnovnoj školi Smiljevac drugu godinu zaredom obilježit će se Dani hrvatskoga jezika.

Program započinje u četvrtak, 15. ožujka državnim skupom za profesore hrvatskoga jezika u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Društva profesora hrvatskoga jezika s temom Mnoga lica hrvatskoga. Na skupu će kao posebni gosti biti moliški Hrvati, odnosno njihova folklorna skupina Kroa Tarantata.

Moliški aktivist i pisac Antonio Sammartino održat će kraće izlaganje pod nazivom Pet stoljeća na našo, a prof. dr. sc Sanje Vulić približit će sudionicima skupa ovu hrvatsku manjinu u Italiji u svojemu predavanju Moliški govori kao dio hrvatskoga jezika. Na programu je još i predavanje dr. sc. Sanje Knežević Lica hrvatske književnosti u virtualnoj civilizaciji.

U glazbenome dijelu programa još će nastupit i klapa Težaci iz Paljuva, pod vodstvom prof. Tatjane Jergan Botunac. Učenici i učitelji OŠ Smiljevac na kreativan će način pokazati kako ih to sve veže hrvatski.

U petak, 16. ožujka sudionici stručnoga skupa sudjelovat će na terenskoj nastavi u Ravnim kotarima, obilasku Maškovića hana i vidikovca Kamenjak u Parku prirode Vransko jezero.

Istoga dana, u 19, 30 u Župi svetoga Ante Padovanskoga, koja ove godine slavi 40. godišnjicu utemeljenja, gosti iz Molizea i smiljevački učenici i učitelji održat će prigodni koncert.

U subotu, 17. ožujka na Narodnome trgu u prijepodnevnim satima, moliška folklorna skupina Kroa Tarantata održat će koncert za naše sugrađane, kojim će završiti ova svečanost posvećena hrvatskome jeziku.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano