Potpredsjednik EK Andrus Ansip u radnom posjetu Hrvatskoj

Potpredsjednik Europske komisije za jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip danas boravi u radnom posjetu Hrvatskoj.

Potpredsjednik Ansip sastat će se s najvišim dužnosnicima Vlade Republike Hrvatske te sa saborskim odborima za europske poslove, za gospodarstvo te za informiranje, informatizaciju i medije pod predsjedanjem predsjednika Odbora za europske poslove Domagoja Ivana Miloševića.

Tijekom svog boravka potpredsjednik Europske komisije Ansip i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će osnovnu školu Izidora Kršnjavoga.

Osim toga, sudjelovat će na konferenciji u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj pod nazivom "Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora" u sklopu koje će održati i "Dijalog s građanima" o temama iz područja jedinstvenog digitalnog tržišta i drugim europskim temama. Konferencija i "Dijalog s građanima" održat će se u Kristalnoj dvorani Hotela Westin.

"Dijalozi s građanima" neposredan su oblik razgovora građana s Europskom komisijom o širokom rasponu europskih tema i dio su stalnog procesa dvosmjerne komunikacije kojim se Komisija obraća građanima u svim državama članicama Europske unije. Putem takve neposredne komunikacije, pod nazivom Dijalog s građanima, Europska komisija želi osnažiti razmjenu mišljenja s građanima o budućim pravcima razvoja Europske unije, u kojem će svi sudionici biti u prilici izravno postaviti pitanje potpredsjedniku Europske Komisije, pojašnjeno je.

"Dijalog s građanima" s potpredsjednikom Ansipom dvanaesti je takav susret s građanima u Hrvatskoj od početka njezina članstva u EU-u.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano