Policajci iz Gračaca i Srba stop palice zamijenili lopatama
Foto MUP

Osim svojih redovitih zadaća čuvanja državne granice, nadzora prometa i drugih policijskih zadaća policajci u ličkom dijelu naše županije skrbe i o interesima starijih i osamljenih stanovnika udaljenih zaselaka, zametenih velikim količinama snijega ovih dana.

U četvrtak, 22. veljače, policijski službenici Policijske postaje Gračac postupali su po dojavi da se u kući u Gračacu, nalazi sama 71-godišnja baka Jela koja živi sama živi i koja je prije nekoliko dana je operirana te da je zatrpana snijegom i da ne može izaći iz kuće.

Na lice mjesta izašli su policajci koji su očistili prolaz do kuće, ušli u kuću, popričali s gospođom, naložili vatru, stupili u kontakt sa sinom i upoznali ga da je sve uredu i što su sve poduzeli i što će se narednih dana poduzeti.

U petak, 23. veljače, na intervenciju policije iz Gračaca, a uz pomoć nadcestarije Gračac, angažiran je radni stroj da se još više očisti prilaz kući kako bi do bake moglo doći medicinsko osoblje jer su zbog snijega bili u nemogućnosti doći do nje.

Policijski službenici baku su obišli u subotu ujutro, naložili vatru, još malo očistili oko kuće, popričali sa njom i tako joj skratili vrijeme.

U subotu su policijski službenici Postaje granične policije Donji Srb otišli obići baku Savu, koja sama živi u zaseoku Gola Brinja kod Brotnja. 84-godišnja starica jedina je u tom snijegom zametenom zaseoku i nije mogla izaći iz kuće.

Policajcima se požalila da joj nedostaju osnovne namirnice, koje su joj policajci donijeli, pješačeši kilometrima od ceste do njene kuće.

Komentari