Policajci iz Gračaca i Srba stop palice zamijenili lopatama
Foto MUP

Osim svojih redovitih zadaća čuvanja državne granice, nadzora prometa i drugih policijskih zadaća policajci u ličkom dijelu naše županije skrbe i o interesima starijih i osamljenih stanovnika udaljenih zaselaka, zametenih velikim količinama snijega ovih dana.

U četvrtak, 22. veljače, policijski službenici Policijske postaje Gračac postupali su po dojavi da se u kući u Gračacu, nalazi sama 71-godišnja baka Jela koja živi sama živi i koja je prije nekoliko dana je operirana te da je zatrpana snijegom i da ne može izaći iz kuće.

Na lice mjesta izašli su policajci koji su očistili prolaz do kuće, ušli u kuću, popričali s gospođom, naložili vatru, stupili u kontakt sa sinom i upoznali ga da je sve uredu i što su sve poduzeli i što će se narednih dana poduzeti.

U petak, 23. veljače, na intervenciju policije iz Gračaca, a uz pomoć nadcestarije Gračac, angažiran je radni stroj da se još više očisti prilaz kući kako bi do bake moglo doći medicinsko osoblje jer su zbog snijega bili u nemogućnosti doći do nje.

Policijski službenici baku su obišli u subotu ujutro, naložili vatru, još malo očistili oko kuće, popričali sa njom i tako joj skratili vrijeme.

U subotu su policijski službenici Postaje granične policije Donji Srb otišli obići baku Savu, koja sama živi u zaseoku Gola Brinja kod Brotnja. 84-godišnja starica jedina je u tom snijegom zametenom zaseoku i nije mogla izaći iz kuće.

Policajcima se požalila da joj nedostaju osnovne namirnice, koje su joj policajci donijeli, pješačeši kilometrima od ceste do njene kuće.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano