ZADAR ČITA: Saznajte sve o porukama u boci

Arheološki muzej Zadar i Klasična gimnazija Ivana Pavla II. priređuju čitanje i prezentiranje napisanih pisama "Poruka u boci – trag u beskraju".

Ovaj događaj održat će se u sklopu manifestacije "Zadar čita" i to u petak, 16. ožujka 2018. u 12:00 sati u Arheološkom muzeju Zadar.

I ove godine Arheološki muzej Zadar u suradnji s Klasičnom gimnazijom Ivana Pavla II. Zadar sudjeluje u manifestaciji Zadar čita 2018. čija je tema pismo.

Program "Poruka u boci – trag u beskraju" uključuje sljedeće aktivnosti: terensku nastavu, radionicu pisanja pisama te prezentiranje tj. čitanje napisanih pisama.

U skladu s tim dana 5. ožujka 2018., u okviru terenske nastave, s učenicima Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadar i njihovom mentoricom prof. Elvirom Katić posjetili su Muzej ninskih starina u Ninu.

Voditeljica Odjela Muzeja ninskih starina, mr. sc. Majda Dadić održala je predavanje na temu starohrvatskih brodova (Condura Croatica), a nakon toga uslijedio je razgled grada Nina.

"Postavili smo si jednostavno pitanje: kako fiksirati poruku s terenske nastave u Ninu? I, došli smo do sljedećeg odgovora: napisati pismo, napisati "poruku u boci", otisnut ga do nepoznatog čitatelja i ostaviti "trag u beskraju". Trudit ćemo se da, suprotno od današnjih trendova komunikacija na relaciji prema čitatelju, ta poruka pisanim kanalom (a iznesena govorom/jezikom) ne bude statična, već interaktivna da se prenesu informacije i njihovo značenje između pošiljatelja, sudionika terenske nastave, učenika Klasične gimnazije Ivana Pavla II. i primatelja, sudionika manifestacije Zadar čita 2018." - poručuju iz Muzeja.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano