Započinje provedba projekta Zaželi - Sveti Filip i Jakov

U petak, 16. ožujka 2018. godine, u 11:00 sati u prostorijama vijećnice Općine Sveti Filip i Jakov održat će se konferencija povodom početka provedbe projekta "Zaželi - Sveti Filip i Jakov".

Projekt je sufinanciran EU sredstvima u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 917.952,42 kn.

Razdoblje provedbe projekta započelo je 25. siječnja 2018. godine potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i trajat će do 25. srpnja 2020. godine.

Projekt će provoditi Općina Sveti Filip i Jakov kao prva JLS u Zadarskoj županiji kojoj su odobrena bespovratna sredstva u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga "Zaželi – Program zapošljavanja žena".

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Zadar te Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru.

Projekt "Zaželi - Sveti Filip i Jakov" doprinosi smanjenju nezaposlenosti i povećanju kvalitete života osoba kojima je potrebna pomoć u kući i socijalizacija s područja Općine Sveti Filip i Jakov.

Projekt će omogućiti obrazovanje i zapošljavanje 4 žene u nepovoljnom položaju (nezaposlene, teže zapošljive) koje će svakodnevno pružati pomoć za 16 krajnjih korisnika kojima će ovaj projekt omogućiti jednostavnije, zdravije i sretnije življenje.

Na konferenciji za medije će prisustvovati predstavnici sljedećih tijela: Općinski načelnik i voditelj projekta / Općina Sv. Filip i Jakov, Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Zadar, Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru, Pučko otvoreno učilište Zadar, Dnevni centar za starije i nemoćne osobe Arka, Centar za rehabilitaciju Sveti Filip i Jakov te radnice za pomoć u kući.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano