Nakon snijega, Hrvatska se bori s poplavama
Foto MORH

Nakon obilnih snježnih oborina, unutrašnjost Hrvatske sad se bori si opasnošću od poplava.

Izvanredne mjere obrane od poplava su proglašene za područje vodomjera Sunja na rijeci Sunji, na rijeci Uni kod Hrvatske Kostajnice i na rijeci Savi u Jasenovcu.

Vodostaj rijeke Une je u stalnom porastu i 12. ožujka u 14 sati iznosio je 425 cm i raste oko 2 cm po satu, a izvanredne mjere obrane od poplava proglašene su već jučer pri vodostaju od 377 centimetara.

Poplavljena je državna cesta D-47 između Hrvatske Kostajnice i Dvora kod mjesta Kuljani pa je promet na toj dionici ceste zabranjen, obilazak je preko naselja Jovac.

U Kostajnici je ugroženo nekoliko obiteljskih kuća koje se nalaze na samoj obali rijeke. Poduzete su zaštitne mjere od poplava i prati se stanje vodostaja.

Zbog otapanja snijega jedna se natopljena stijena na brdu Djed, zbog povećane težine, odlomila i u noći od subote na nedjelju pala u dvorište u samom gradskom središtu. Stanari evakuirani i predstoje stručni istražni radovi, na temelju kojih će se dogovoriti daljnja sanacija odrona.

Zatraženo je angažiranje Hrvatske vojske (50 vojnika za Letovanić, 30 vojnika za Petrinju i 20 vojnika za Hrvatsku Kostajnicu).

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano