Otvoren praktikum za darovite učenike u OŠ B. Kašića

U srijedu, 21. ožujka svečano otvoren praktikum prirodoslovlja za darovite učenike u sklopu EU projekta "ZadarZaDar" Doživljajna pedagogija u prirodoslovnim predmetima za razvoj darovitih učenika - UP.03.2.2.02.0102 (Europski socijalni fond) u Osnovnoj školi Bartula Kašića u Zadru.

Otvorenje se poklonilo i s Međunarodnim danom darovitih učenika, 21. ožujka.

Učenici iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje u Zadru, Osnovne škole Zadarski otoci u Zadru, Osnovne škola Krune Krstića u Zadru, Osnovne škola Sv. Filip i Jakov i Osnovne škola Bartula Kašića u Zadru uz mentorstvo profesora izvodili su pokuse iz prirodoslovnih predmeta: kemije, fizike, biologije i geografije.

U sklopu svečanog otvaranja praktikuma prirodoslovlja za darovite učenike održao se i okrugli stol na temu Mogućnosti multipliciranja rezultata ovog projekta na nacionalnu razini, na kojem su sudjelovali odgojno- obrazovni stručnjaci iz javnih institucija koje su odgovorne za razvoj i provedbu obrazovnih politika.

Na okruglom stolu sudjelovali su: dipl. psiholog Vera Šušić, voditeljica projekta, prof. Davor Barić, ravnatelj OŠ Zadarski otoci, prof. dr.sc. Mira Klarin, s Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru, prof. Katica Skukan, ravnateljica OŠ Bartola Kašića, prof. Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo u Gradu Zadru, učiteljica biologije, Dušanka Duić, doc. Slavica Šimić Sašić, s Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru i prof. Krešimir Groš, stručni suradnik pedagog.

Okruglim stolom moderirala je rektorica Sveučilišta u Zadru, prof.dr.sc Dijana Vican. Svečanom događanju nazočili su svi zadarski dionici školstva uz Agenciju za odgoj i obrazovanje.

Svečanost su uveličali daroviti učenici svojim nastupima: Eva Knežević, darovita učenica 8 A razreda Osnovne škole Bartula Kašića izvela je prekrasnu glazbenu točku, Temu s varijacijama Maura Giuliania na gitari dok su učenice četvrtih razreda Ela Đerđa, Paula Kalcina, Marija Mavar i Antea Marija Knezović izvele pjesmu Meni trebaš ti uz pratnju profesora Mate Olića na gitari i stručno vodstvo učiteljice Jadranke Gulam.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano