Na Zadar Wine Festivalu preko 80 izlagača

Više od 80 izlagača sudjelovat će na drugom izdanju manifestacije Zadar Wine Festival.

Rečeno je to na današnjoj konferenciji za predstavnike medija, održanoj u prostorijama HGK Županijske komore Zadar.

Ova vinska manifestacija održat će se 24. i 25. ožujka u Arsenalu jer, kažu organizatori, ovaj se prostor pokazao idealnim za održavanje festivala pa stoga nije bilo razloga da se i drugo izdanje ne održi u njemu.

Organizacija festivala je djelo uspješnog poduzetnika i ugostitelja Danijela Peroša i sommeliera Ivana Stiblika. Ove pak godine događaj podupiru Grad Zadar, Zadarska županija, turističke zajednice grada i županije, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatski sommelier klub, te udruga vinara.

I Peroš i Stiblik zadovoljni su prošlogodišnjem izdanjem festivala, a posebice su ponosni na činjenicu da će biti još više izlagača nego prošle godine.

"Prošle godine bila su dva vinara iz BiH, a ove godine dolazi ih čak pet iz Slovenije što znači da su i susjedi prepoznali značaj festivala" - istaknuo je Stiblik.

Osim toga, najavio je i održavanje stručnih radionica za građanstvo, ugostitelje i struku, kao i poseban glazbeni program.

Istaknuo je kako su na više od 600 adresa poslane pozivnice brojnim hrvatskim hotelijerima i ugostiteljima, a sve s ciljem kako bi se upoznali s vinima i vinarima kako zadarske regije, tako i šire.

Ideja je ovog festival približiti ponudu zadarskih vinara ugostiteljima i struci kako bi se u restoranima i hotelima na vinskoj karti našla upravo vina iz ove sve popularnije vinske regije.

Stoga je i osmišljena predmanifestacija Deset dana restorana koja uključuje ponudu zadarskih restorana s menijem od tri slijeda uz obaveznu čašu vina zadarskih vinara, kako bi to bila kompletna priča, saznajemo od Danijela Peroša.

Cijena tog menija je 100 kuna, a u ovoj manifestaciji sudjeluju restorani Pet bunara, Bistro Pjat, Konoba Skoblar, Bon Appetit, Bruschetta, Pašta & Svašta, Groppo, kao i hoteli Almayer i Art Hotel Kalelarga.

Tijekom dvodnevnog festivala u Arsenalu posjetitelji će moći tom prigodom probati vina ne samo iz Hrvatske, Slovenije i BiH, već i iz Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Čilea, Argentine...

Festival je otvoren oba dana od 13 do 20 sati, a cijena dnevne ulaznice je 75 kuna, dok je cijena dvodnevne 120 kuna.

Podršku festivalu dao je i poznati vinar Mladen Anić koji je je na prošlogodišnjem izdanju imao velikog uspjeha s promocijom nove autohtone sorte svrdlovine. Upravo je na Zadar Wine Festivalu svrdlovina imala svoju premijeru.

"Na tom festivalu mi vinari imamo priliku upoznati što rade drugi vinari jer smo mi u odnosu na njih početnici, ne u smislu kvalitete već uzgoja. Zato mislim da je puno pozitivnih momenata u ovom festivalu" - istaknuo je Anić.

Podršku je ove godine pružila i Turistička zajednica grada Zadra koja je prepoznala važnost vinske scene koja se sve više razvija na zadarskom području.

Sa strane ugostitelja, Vlado Babac, vlasnik restorana Pet bunara, tom je prigodom kazao kako je posve prirodno da u Zadru bude vinski festival i pozdravlja njegovo pokretanje jer je to sad jedna vrste "meke" gdje se sastaju ugostitelji i vinari.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano