Pjenušci i autohtone sorte Zagrebačke županije u srcu Zadra

U petak, 16. ožujka 2018. u restoranu Atrij u Zadru održat će se organizirano predstavljanje vinara Zagrebačke županije, u organizaciji udruge Vinoljupci.

Manifestacija započinje u 17 sati, a osim u biranim vinima posjetitelji će moći uživati u slasnim zalogajima i živoj glazbi.

"Nakon tri godine uspješne organizacije vinskih manifestacija u Zagrebu, vrijeme je da Vinoljupci pođu na svoj prvi vinski izlet u Dalmaciju. Izuzetno smo ponosni što se prvo organizirano predstavljanje vinara Zagrebačke županije događa upravo u našoj režiji." – istaknula je Irena Lučić, glavna organizatorica manifestacije i voditeljica projekta Vinoljupci te napomenula kako je riječ o vinarima zelinskog, plešivičkog i ivanićgradskog kraja.

"Zadarska vina i vinari odavno su već osvojili srca Zagrepčana, a sada je vrijeme da Zagreb Zadru predstavi svoje vinske adute." – pojasnila je Lučić.

Na vinskoj izložbi predstavit će se ukupno šest vinara sa vrhunskim vinskim etiketama. Fokus je na pjenušcima koji zauzimaju istaknuto mjesto na vinskoj karti Hrvatske, ali i na mirnim vinima dobivenim od autohtonih i domicilnih sorata poput kraljevine zeline, škrleta i portugisca.

Zadranima će se predstaviti vinarije Ivančić-Griffin, Kolarić, Kurija Budinšćak, Vina Kos, Jarec-Kure te Vina Kezele.

Prvi dio izložbe, u trajanju od 17 do 19 sati, namijenjen je vinskim profesionalcima, te eno-gastro i turističkom sektoru. U tom periodu je degustacija besplatna, uz obaveznu prethodnu registraciju.

Nakon 19 sati kušaonica se otvara za građanstvo, a svi će zadarski vinoljupci moći će degustirati vino po popularnim cijenama, te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz ukusne zalogaje.

Ugodni ambijent restorana Atrij, u kojem se ljubav prema vinu njeguje i štuje od samih početaka rada, razlog je više za posjetu ovoj manifestaciji.

Manifestacija je organizirana uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano