Akcija Crvenog križa: pomozimo obiteljima u Kostajnici

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel "Prikupljanje sredstava za ljude kojima su uništeni domovi uslijed klizišta u Hrvatskoj Kostajnici".

Prikupljaju se financijska sredstva kako bi se moglo odgovoriti na njihove potrebe koje će se u nadolazećim danima javiti.

Svi koji žele pomoći osobama kojima su uništeni domovi mogu to učiniti:

-pozivom na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen)

-uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb: IBAN: HR6923400091511555516, poziv na broj 20 - za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X

-internetskim donacijama građana na stranici Hrvatskog Crvenog križa

Sve internetske uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.

Danas su predstavnici HCK-a u prostoru hotela u Hrvatskoj Kostajnici uručili 1.000 kuna jednokratne pomoći za 15 osoba čiji su domovi uništeni i koji u uništenim kućama imaju prijavljeno prebivalište.

Tim obiteljima uručeni su i SET2Go ruksaci za krizne situacije, gumene čizme, odjeća, higijenske potrepštine te ostalo po potrebi.

Timovi za psihosocijalnu podršku od jučer su prisutni na terenu i stradalim ljudima, kao i onima koji su privremeno smješteni kod susjeda i rodbine, pružaju pomoć.

"Pozivamo građane i tvrtke koje mogu i žele pomoći da se odazovu u prikupljanju sredstava. Unaprijed zahvaljujemo svima koji će to učiniti!" - poručuju iz Hrvatskog Crvenog križa.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano