Promocija knjige Napadaj panike ili neka teška bolest

Medicinska naklada Zagreb, Sveučilište u Zadru i Društvo psihologa Zadar pozivaju na predstavljanje knjige autorice mr.sc. Andreja Kostelić Martić "Napadaj panike ili neka teška bolest".

Predstavljanje će se održati 17. travnja 2018. godine u 14.00 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Knjiga je namijenjena je svim osobama koje se svakodnevno suočavaju sa napadajima panike, kako bi ih što prije prepoznali i našli adekvatna rješenja. Njih nije malo u Hrvatskoj.

Istraživanja pokazuju da se radi o oko 2-3% ukupne populacije. Dva puta češće se pojavljuje kod žena. Ako se pitamo koliko je to Hrvata koji se danas bore sa napadajima panike odgovor je 125 130 (u 2016-toj bilo nas je 4,171.000). To bi otprilike bio jedan cijeli grad npr. Rijeka (2011-te imala je 128,624 stanovnika).

Nikako malo ako si zamislimo sve osobe na jednom mjestu. Osobe sa napadajima panike osim što imaju veliku subjektivnu patnju često barem na neko vrijeme nisu funkcionalni niti u poslovnom, a niti u socijalnom okruženju. Stoga posljedice imaju oni sami, njihova obitelj, ali i cijelo društvo kojemu mora biti u interesu pružiti tim osobama što stručniju i pravovremenu pomoć kako bi postale što prije funkcionalne.

A što su zapravo napadaji panike?

Napadaji panike su lažni alarmi u našem organizmu (brzo lupanje srca, drhtanje, znojenje, vrtoglavica ...) koji se pale najčešće zbog fizičke i psihičke iscrpljenosti.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano