SPORT&MODA ZADAR NIGT RUN: Humani noćni spektakl, 21.4.

U subotu, 21.travnja, s početkom u 21 sat, kod Gradskih vrata u Foši, starta najspektakularnija utrka s mirisom mora i povijesti, utka SPORT&MODA ZADAR NIGHT RUN...

Već četvrtu godinu za redom održava se utrka za trkače rekreativce i natjecatelje, a na kojoj zbog velikog interesa iz Hrvatske, ali i cijeloga svijeta, organizatori Triatlon klub Zadar i Škola trčanja Zadar u suradnji s tvrtkom Sport&Moda, očekuju blizu 1500 sudionika. Naime, dok je prve godine sudjelovalo tristotinjak trkača, idućih godina se broj utrostručio i interes za sudjelovanje u utrci odavno je prešao granice ZD županije i RH.

"Jasno je kako je ova utka neminovno važna i za predsezonski turizam našeg grada. To je potpuno razumljivo, jer vizure povijesne gradske jezgre kako danju, tako i noću, jednostavno oduzimaju dah, pa tko ne bi želio protrčati kroz povijest?" - upitali su danas u Gradskoj knjižnici Zadar na konferenciji za novinare priređivači spektakla.

Program događanja i bitne informacije za aktere i posjetitelje prezentirali su Jure Šango iz ŠT Zadar i Tilema Burčul, iz tvrtke Sport&Moda, kao glavnog sponzora koji je prepoznao vrijednost projekta i time dodatno pojačao dugogodišnju suradnju s Triatlon klubom Zadar i Školom trčanja.

"Baš s kojima već duži niz godina doprinosimo zajedničkom cilju jačanja sportskog života i druženja građana i turista" - naglasili su u susretu s predstavnicima medija.

Start i cilj sportsko-rekreativnog događaja bit će na renesansnim Kopnenim vratima, u slikovitoj luci Foša, Ulica Među Bedemima. Svaki trkač i trkaćica prilikom prijave može odlučiti o dužini utrke i izabrati između 2.5 km (1 krug); 5 km (2 kruga) i 10 kilometara (4 kruga) koje treba istrčati u roku 75 minuta. Prijave za utrku i uplate kotizacije moguće su na https://zdnightrun.com , i to najdalje u četvrtak, 19. 4. 2018. u 21:00.

SPORT&MODA NIGHT RUN 2018. je utrka sa srcem jer će iz svake startnine donirati 10 kuna Zakladi Ana Rukavina koja radi na proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Osim nezaboravnog iskustva kojeg će sudionici ponijeti svima koji prođu kroz cilj dodijelit će se medalja i darovi sponzora. Najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji očekuju poklon bonovi Sport&Moda, poklon paket L'Occcitane kao i ostale nagrade, a svi sudionici, napomenuli su marljivi organizatori, sudjeluju u tomboli također sa vrijednim Saucony nagradama.

Više o utrci može se pročitati na FB Zadar Night Run.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano