Godina dana od smrti kvizomana Mirka Miočića

Na današnji dan, 15. svibnja prošle godine umro je veliki hrvatski kvizoman Mirko Miočić.

Mirko preminuo nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo kao posljedica duge bitke s bolesti.

Mirko je već duže bio bolestan, a u ožujku 2016. godine su mu zbog posljedica šećerne bolesti liječnici na jednoj nozi amputirali potkoljenicu, a na drugoj stopalo.

Sveznadar, hodajuća enciklopedija, Google - to su tek od naziva koju su se vezivali uz Miočića.

Ovaj Rtinjanac prvi put je nastupio 1972. godine u kvizu Tri, dva, jedan... ali vrijedan i osvojio drugo mjesto. Nakon toga njegovi nastupi i uspjesi na kvizovima samo su se nizali. Tako je 1982. godine prijavljuje se na Kviskoteku, gdje pobjeđuje 1983. te osvaja 20.000 dinara. 1986. godine nastupa u nekoliko izlučnih emisija Kviskoteke, te u superfinalu 1986. osvaja treće mjesto. Ispred njega su bili Radoslav Dodig i Robert Pauletić.

Kasnije je uspješno sudjelovao u ostalim kvizovima i igrama asocijacije: Tri, dva, jedan, ali vrijedan, Diplomac, Izazov, Upitnik i Jackpot.

Često se morao kvalificirati u hrvatskoj inačici kviza Tko želi biti milijunaš? putem najbržeg prsta. Kad je uspio, osvojio je 32.000 kuna (zadnji odgovor na Hrvatskoj verziji milijunaša iznosio je 1.000.000 kuna).

Kako je Mirko bio jedan od najpozivanijih jokera zovi, uredništvo Hrvatske inačice milijunaša je izmijenilo pravila tako da se ista osoba mogla zvati najviše tri puta u sezoni.

Od 2013. godine do ožujka 2016. godine, bio je lovac kviza Potjera. Napustio je kviz radi zdravstvenih problema.

Komentari