HK ZADAR: Tri medalje iz Szigetvara, zlatni Roko Strika!

Na međunarodnom hrvačkom turniru održanom protekle nedjelje 13.05. u Mađarskom gradu Szigetvar sudjelovalo je oko 250 hrvača i hrvačica iz nekoliko susjednih država: Slovačka, Slovenija, Hrvatska i naravno zemlje domaćina.

Hrvački klub Zadar predstavljalo je četiri dječaka u dvije uzrasne skupine, stariji dječaci rođeni 2003/04. i mlađi dječaci rođeni 2005/06. U kategoriji - 69 kilograma nastupio je aktualni prvak Hrvatske Moreno Kolega. On je s jednim porazom i jednom pobjedom u konkurenciji sedam hrvača osvojio odlično treće mjesto turnira. U kategoriji - 50 kg nastupio je Šime Urić, s jednom pobjedom protiv predstavnika Mađarske i dva poraza u konkurenciji osam natjecatelja osvojio je peto mjesto natjecanja.

U kategoriji -63 kg nastupio je Luka Kevrić, koji je s jednom pobjedom nad predstavnikom Slovačke i dva poraza protiv hrvača iz Hrvatske osvojio treće mjesto turnira. U kategoriji - 69 kilograma nastupio je također aktualni prvak RH, Roko Strika. Roko je i ovaj put imao najteži dio posla jer je bio u kategoriji s još četiri hrvača, a tada se hrva Nordijskim sustavom sparivanja (svatko protiv svakoga). U prvoj borbi pobijedio je predstavnika Ludbrega, drugu borbu bio je dominantan protiv predstavnika Koprivnice, kojega je ranije pobijedio u borbi za zlato na PH, a zatim su uslijedile dvije vrlo teške borbe protiv predstavnika Slovačke koje je Strika taktički vrlo dobro odradio i uz četiri pobjede uzeo prvo mjesto Međunarodnog nadmetanja.

"U sljedećem periodu očekuje nas još veliki broj međunarodnih turnira koji se većinom održavaju u našoj zemlji: Ludbreg, Pula, Zagreb i Gospić. Naš međunarodni turnir Zadar Open 2018. bit će održan u subotu 30.06. kao posljednji turnir u ovom dijelu sezone " - ističe i najavljuje Vladimir Menčik, trener i čelnik ZD kluba.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano