Lari Zrilić posebno priznanje za promicanje tolerancije

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je uručila nagradu "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za 2017./2018. učenicima Luki Radovanoviću i Dori Svitlanović, te posebna priznanja Lari Zrilić i Anji Pualić.

Osim toga, ove će godine škole koje su se prijavile na natječaj dobiti po 10.000 kuna za rad na prevenciji nasilja u školama.

Nagrada je dodijeljena učeniku sedmoga razreda Osnovne škole kraljice Jelene u Solinu Luki Radovanoviću i učenici petoga razreda Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrija Štampar u Vinkovcima Dori Svitlanović.

Posebna priznanja uručena su učenici šestog razreda Osnovne škole Krune Krstića u Zadru Lari Zrilić, te Anji Pualić iz Učeničkoga doma Ogulin.

Nagrađeni učenici dobili su skulpturu, posebno povelju priznanja i jednogodišnju stipendiju u iznosu od 1000 kuna mjesečno. Škole koju pohađaju nagrađeni učenici također su dobile posebno priznanje.

Divjak je istaknula kako je deseta obljetnica dodjele nagrade za toleranciju i nenasilje prilika da se ponovno prenese poruka koju je poslao i Luka Ritz - da Hrvatska treba biti i ostati otvorena i tolerantna zemlja. Svaki doprinos prevenciji nasilja je iznimno važan, a dužnost i je obveza svake osobe da reagira na nasilje, dodala je.

Najavila je da će svaka škola koja je prijavila kandidate za nagradu dobiti po 10.000 kuna iz državnog proračuna, kako bi se olakšao rad na prevenciji nasilja u školama.

Komentari