Reduced - minimalizam koji to zapravo nije

Galleria Divina već je itekako poznato ime brenda nakita i to ne samo Zadrankama koje vole specifične komade nakita već i daleko izvan granica Hrvatske.

Riječ je o Antoniji Gospić, dizajnerici nakita i vlasnici diplome majstora staklara, a koju naši sugrađani već jako dobro znaju kao sastavni dio agilnog tima Muzeja antičkog stakla u Zadru.

Ovih dana Antonija je predstavila novu kolekciju nakita nazvanu "Reduced" koja ponovno nudi komade koji će vas oduševiti.

"Kolekcija "Reduced" nazvana je tako jer predstavlja čiste komade bez boja i kompleksnih uzoraka. Prevladavaju sivi, crni i bijeli tonovi, s obiljem prozirnog stakla, te dodatkom zapletene crne žice. Komadi su voluminozni, skulpturalni i prozračni, te je riječ o jednom "minimalizmu", koji to zapravo nije" - pojasnila je Antoniju ideju nove kolekcije.

Kolekcija je prvi put predstavljena na skupnoj izložbi "ArtDoor" u galeriji ZadArt krajem svibnja, zajedno s kolekcijom metalnog nakita zadarskog dizajnerskog dvojca 2Rare Design.

Izložba je okupila brojne zaljubljenike u art nakit, a obje kolekcije su dobile izvrsne kritike struke i publike.

Rađen je i prigodni editorijal u kojem su modeli bili Maja Marušić s kćerima Gabrijelom i Lanom.

Odjeća koju modeli nose usklađena je s nakitom, a kreirala ju je Sandra Bačić, profesorica u Školi za primjenjenu umjetnost i dizajn u Zadru.

Sve modne fotografije djelo su Marina Gospića.

Komentari