Novi dječji vrtić i jaslice u naselju Gorica

Na dan 9. svibnja u Sukošanu su počeli pripremni radovi za realizaciju velikog projekta u ovoj općini. Naime, riječ je o novom dječjem vrtiću i jaslicama u Gorici.

Načelnik Općine Sukošan Ante Martinac izrazio nam je svoje zadovoljstvo tim pripremnim radovima.

Kako nam je rekao, odabran je izvođač s ponuđenom vrijednošću od 1,439.276,00 kuna. U skladu sa ugovorom o građenju i ostalom dokumentacijom radovi bi trebali trajati najviše devet mjeseci. Radovi će se odvijati i preko ljeta jer te aktivnosti neće ometati djelatnosti u turizmu. Sve ono što je u interesu Općine Sukošan nema i neće biti nikakvih problema da radovi eventualno budu privremeno obustavljeni, naglasio je sukošanski načelnik Martinac.

Općina Sukošan ne bi trebala brinuti o "mogućem" padu nataliteta već suprotno, mladih obitelji ima i pojavljuje se potreba za izgradnjom novog vrtića, ali i jaslica.

To je bio i jedan od primarnih projekata u Sukošanu te u svezi tog projekta načelnik Ante Martinac ističe:

"Trenutno je u fazi izgradnja novog dječjeg vrtića u naselju Gorica (Glavice) - Sukošan. Mi smo u skladu našeg proračuna raspisali javni natječaj. Odabrali smo izvođača za sve radove osim uređenja okoliša i unutarnjeg uređenja. Na javnoj nabavi posao je dobila tvrtka Termo plan d.o.o. Iz Splita sa ponuđenom vrijednošću od 1.493.276,78 tj. s PDV-om - 1.865.000,00 kuna. Početak radova odnosno pripremne radnje započele su 9. svibnja tako da će i taj dio općine napokon dobiti dječji vrtić" - naglasio je Martinac.

"Ovim putem koristim prigodu da izvjestim javnost da smo za izgradnju vrtića u Sukošanu ishodili svu potrebnu dokumentaciju i da smo prije desetak dana ishodili građevinsku dozvolu te njezinu pravomoćnost očekujemo isto tako za desetak dana tako da smo i dalje u pripremi da taj projekt nominirano za sljedeći javni natječaj. Novi dječji vrtić bit će vrijednosti cca 10.000.000,00 kuna. Gorica nije imala dječji vrtić. Vrtić će imati oko 1.200 m kvadrata stambene površine i to za sve dobne skupine djece" - zaključio je načelnik Sukošana Ante Martinac.

Komentari