PLIVAČKI MARATONI: U Splitu starta nova sezona CRO CUP-a, 16.6.

U subotu 16. lipnja s početkom u 10 sati u Splitu će započeti ovogodišnja sezona natjecanja u Kupu Hrvatske u daljinskom plivanju, i to u akvatoriju ispred bazena Plivačkog kluba Jadran koji je organizator prve utrke ovogodišnjeg CRO CUP-a.

Osim glavne utrke na 5000 metara, koja se boduje za CRO CUP, na rasporedu je i rekreativna utrka dužine 1000 metara. U glavnoj utrci očekuje se nastup gotovo svih najboljih daljinskih plivača Hrvatske, dok će u utrci na 1000 metara svoje snage odmjeriti brojni članovi plivačkih klubova iz Splita, Zadra, Šibenika, ali i šire u RH. Osim domaćih natjecatelja, za obje utrke prijavljen je određen broj stranih natjecatelja.

CRO CUP 2018. čini 14 utrka, a finale sezone plivačkih maratona pod kapom HSDP-a bit će u Rovinju, 8. rujna. U kalendaru službenih natjecanja, osim Jadranovog maratona, nalazi se još 13 CRO CUP utrka i Faros maraton. Za ukupni poredak CRO CUP-a u obzir se uzima 9 najboljih rezultata. Pravo na bodovanje ostvaruju samo registrirani ili licencirani natjecatelji...

Komentari