Poljak Lukasz Kalaszynski prvak u Petrčanima

U tjednima punima adrenalina, najteže je bilo izdvojiti događanja koja zaslužuju i novinska predstavljanja. Budući da su to, baš sva ona. Ipak, krenuli smo prema zapadu Donatovog i Krševanovog (zašto ne i Šimunova, Stšijina, Zoilova…) metropolisa.

Resort i mapa

Dakle, stari, novi prvaci Hrvatske, preko 600 profesionalnih sportaša i amatera iz 11 zemalja, odlična turistička promocija i užarena sportska atmosfera. Našli smo se na jubilarnom Falkensteiner Punta Skala triatlonu u Petrčanima nadomak Zadra. Državni prvaci u srednje dugom triatlonu, iznimno zahtjevnoj disciplini u kojoj su se okušali vrhunski profesionalci i najizdržljiviji amateri, i ove su godine Sonja Škevin sa sjajnih 4:42:21 i Andrej Vištica s 4:00:20.

U odnosu na lani, potonji je u ukupnom poretku završio drugi, ukupni pobjednik međunarodnog triatlona je Poljak Lukasz Kalaszynski s respektabilnim vremenom 3:58:55.

”Na glavnoj utrci bio je rekordan broj natjecatelja, čak za trećinu više nego u 2017. Ukupno 300 natjecatelja iz 11 zemalja. Broj stranaca je daleko premašio broj Hrvata, što nam je i bio cilj, ovo je ipak hotelski resort i nakana nam je pozicionirati se na mapi Open season triatlona i family friendly mjesta za odmor, gdje bi sportaši, nakon naporne zime i treninga, prije svojih državnih prvenstava došli testirati formu i usput se družiti s obiteljima“ - pojasnio je direktor FPST-a, Zlatko Parać. Triatlon na jednoj iz reda najljepših lokacija na Jadranu iznova se organizirao u suradnji s TZ Zadarske županije, TZ Grada Zadra i TZ Grada Nina, a ispunio je sva očekivanja. I ove se godine natjecala Ecija Ojdanić i osvojila četvrto mjesto na pet kilometara.

“Baš sve svoje obaveze i predstave već tri godine ravnam prema triatlonu u Falkensteineru, očito mi više leži deset kilometra, jer sam prošle sezone pobijedila. Iako sam trčala ispod 24 minute, konkurencija je bila prejaka. Prekrasno je tu, cijeli resort, priroda, atmosfera, hrana…” - kazala je popularna glumica. PH u srednje dugoj disciplini uključivalo je i štafetu s 1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21,1 kilometar trčanja. U njoj se nadmetao i fitness trener Mario Valentić, koji nije propustio nijedan Falkensteiner Punta Skala triatlon do sada.

”Premda sam u početku sudjelovao u svim disciplinama, posljednje tri godine sam u štafeti i to u plivanju s obzirom da obožavam sezonske aktivnosti, a proljeće i ljeto su mi idealno vrijeme za to, moram priznati da po pitanju rezultata dolazim potpuno bez ambicija. Nastupom u štafeti prvenstveno želim dati podršku ovom sportu, organizatorima i sportašima, pa iako me u javnosti ne povezuju s triatlonom, način na koji sudjelujem u njemu korespondira sa zdravljem, a ja sam promotor zdravog života, vitalnosti, pjesme i osmjeha” - poručio je umoran ali sretan.

Ponovno skupa

Bogate nagrade osigurali su Falkensteiner i Decathlon, SAUCONY Hrvatska i Olival. Naravno kako su sudionici, i oni s trona i oni sa zaleđa dodali:”Dolazimo definitivno i idućeg svibnja!”.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano