URED ZA IZGUBLJENE STVARI: Onima koji ulaze u svijet čitanja!

Mozaik knjiga izdao je novu slikovnicu koju je napisao Zoran Maljković, a likovno opremio Marko Jovanovac...

Namijenjena je djeci oko šeste i sedme godine života koja se sve ozbiljnije upoznaju sa svijetom čitanja, ali i svijetom znanja i učenja. Nenametljiva i poučna, uz krasne ilustracije, zabavit će vaše mališane i pripremiti ih za školu koja ih očekuje, a pod nazivom: Ured za izgubljene stvari, broji 16 stranica.

PRIČA

Subote prijepodne jedan dječak provodi s djedom i bakom. Tada čine nešto što on jako voli- vraćaju knjige u knjižnicu i podižu nove jer baka i djed puno čitaju. Jedne pak subote djed odluči povesti dječaka u Ured za izgubljene stvari koji se nalazi na okretištu tramvaja. Ljudi koješta ostavljaju u tramvaju, u Uredu te stvari pomno čuvaju, pa tako i bakine čizmice koje je djed izgubio. Pri povratku kući dječak će shvatiti da su toga dana svi u njegovoj obitelji ponešto izgubili, pa tako i on bilježnicu iz hrvatskoga, što se nije usudio nikomu priznati. No dok s obitelji provodi ugodnu večer uz kviz na televiziji, dječak će naučiti nešto važnije: stvari koje učimo i knjige koje čitamo također se skladište u nama. Ali za razliku od običnih, te se stvari nikada ne mogu izgubiti, nego s vremenom postaju sve veće i olakšavaju nam život!

VAŽNOST ČITANJA I UČENJA

Ova slikovnica pomoću krasno osmišljene priče na jednostavan način djecu, ali možda i nas odrasle, poučava važnosti čitanja i učenja. Vrlo je važno djeci od rane dobi pokazati što se u knjižnici ili knjižari nalazi, da je knjiga namijenjena ljudima svake dobi, da knjiga može biti zabavna, ali i korisna te da u konačnici čini jedan mali dio mozaika koji zovemo znanje i koji nadopunjavamo cijeli život! Uz sjajne ilustracije koje govore tisuću riječi te u stopu prate svaku riječ na lucidan i šaljiv način, ova slikovnica također ukazuje i na to kako se pomoću znanja može nadmašiti i nadmudriti mnogo starije i iskusnije te kako je znanje snaga kojom možemo ostvariti gotovo sve svoje životne ciljeve. Poučava najmlađe tomu da se znanje isplati.

Komentari