RASPIVANO BIBINJE: Na Trgu tri sela oduševilo sedam klapa...

Na Trgu sri sela u Bibinjama po 38. put održan susret klapa Raspivano Bibinje, prekrasnu večer obilježili su besprijekorna organizacija, dobro raspoložena publika i najbolji klapski glasovi iz cijele RH...

Smotru je tradicionalno otvorio mandolinski sastav MOBA iz Bibinja, voditeljska palica pripala je Vlatki Vučid Marasovid, dok je poseban gost bio poznati bibinjski pjesnik Ante Sikirić. Gotovo tri sata publika je uživala u preljepom ambijentu i ponajboljim hrvatskim klapama. Nastupile su ženske klape Garofuli, Kapri, Zvizdan iz Posušja, muške klape Bibinje, Munita, Vokalisti Salone i klapa Stine, pobjednici ovogodišnjeg FDK Omiš 2018.

"Klapa Stine po prvi puta je nastupila na Raspivanom Bibinju i možemo reći da je cijeli susret u potpunosti opravdao sve pohvale koje smo ranije čuli od kolega klapaša o toj smotri. I sami smo se uvjerili u odličnu organizaciju i oduševili brojnom publikom koja nas je nagradila s čak dva bisa, što nam se nikada do sada nije dogodilo. Užitak je bio pjevati u takvom ambijentu, a odlična atmosfera nastavila se i na druženju do ranih jutarnjih sati – rekao nam je bariton klape Stine, Roko Perid.

Klape u Bibinje dolaze iz gušta, zato jer nema natjecanja već se klape bore za pljesak publike koja ih je redovno pozivala na "bis". Tu čast doživjele su i cure iz Klape Zvizdan, kojima nije bio problem prijeći 218 kilometara kako bi stigle do Bibinja.

"Počašćene smo pozivom i gostoprimstvom na Raspivanom Bibinju, a ovim putem se zahvaljujemo organizatorima kao i domaćoj klapi Garofuli na pozivu. U Posušju je klapsko pjevanje u usponu, imamo i Festival klapske pisme, u svezi s tim mi rado promičemo dalmatinsku pismu po Hercegovini kao i po Dalmaciji. Od trenutka našeg dolaska u Bibinje, tonske probe, nastupa, druženja, noćenja, sve je bilo savršeno. Smotra Vam je odlična, ostale klape koje su nastupale su sama krema klapskog svijeta, a mi kao mlada klapa (što po godinama postojanja, što po godinama članica) možemo biti ponosne što smo se našle na istoj pozornici s ovogodišnjim pobjednicima muške večeri Omiškog festivala - klapom Stine, Vokalistima Salone, klapom Kapric i drugima. Još jednom hvala na pozivu i nadamo se skorom druženju kod nas u Hercegovini" – rekle su nam cure iz Klape Zvizdan.

Baš poput klape Zvizdan i druge klape vraćane su na "bis", tako su pjevale više pjesama nego je planirano što je dokaz koliko bibinjska publika živi za klapsku pismu. Stajalo se na stepenicama, slušalo i gledalo s obližnjih terasa, balkona i prozora, iz svih tamnih zakutaka Starog sela koje se još jednom pokazalo izvrsnim za stvaranje intimne atmosfere između izvođača i posjetitelja.

Na kraju smotre, načelnik Općine Bibinje, Bruno Bugarija zahvalio je svima koji su sudjelovali i pomogli u organizaciji, nakon čega je predstavnicima klapa uručio prigodne plakete, a one su zajedno otpjevale hrvatsku domoljubnu pjesmu "U boj u boj" čime je uspješno završena ovogodišnja manifestacija Raspivanog Bibinja.

Komentari