IDEMO HRVATSKA: Podrška iz Zadra knjižničara, trkača, papalina...

Dan, dvadesetak sati, tek, dijeli nas uoči trenutka kada će se lopta u Moskvi zakotrljati s centra travnjaka na utakmici polufinala Svjetskog prvenstva u kojoj se sastaju Hrvatska i Engleska...

U crno-plavim dresovima s kvadratićima trebala bi se u startnoj postavi, bude li zdravlja, naći čak trojica Zadrana: na vratima najozbiljniji kandidat za najboljeg portira Mundijala- Danijel Subašić, kandidat s možda i najvećim izgledima za Zlatnu loptu - Luka Modrić, izvrsni neumorni branič s kandidaturom za Top 11- Šime Vrsaljko, a na klupi i Dominik Livaković, velka nada HR baluna među stativama.

Ne čudi upravo stoga kako je podrška Vatrenima u Donatovom metropolisu izuzetna, pokopane su privremeno sve eventualne interklupske sjekire, mišljenja o mnogim pitanjima baluna u Lijepoj našoj nisu značajnije izmjenjena, ali potpora je jednodušna...

Potvrda su i brojni skupni selfiji na društvenim mrežama. Tako su i knjižničari GKZD stali uz hrvatski sastav.

"Vatreni, ponosni smo na sve što ste do sada napravili, vjerujemo u vas i sutrašnju pobjedu!" - poručili su iz Gradske knjižnice Zadar.

"Igrajte za nju, našu voljenu, nek' jače kuca to srce vatreno! Idemo Hrvatska! U Điru po rivi HR ekipu su podržali i trčanjem polaznici Škole trčanja Zadar. U rukama i na sebi oboružani navijačkim rekvizitima poslali su s Obale Petra Krešimira IV, Pozdrava suncu, Foše i Morskih orgulja, "Tonu dobre energije" našim nogometašima.

"Neopisivo..." - kažu veseli predškolci DV Zvončić iz Poličnika.

"SRETNO, HRVATSKA! Uz tebe su zadarska dica!" - to je pak bila glasna i srčana poruka koju je četrdesetak najmlađih polaznika Škole nogometa NK Zadar odaslalo sa stadiona u Stanovima.

Nogometni klub Zadar, u kojemu su stasali današnji reprezentativci Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković, organizirao je mini-turnir papalina u kojemu su se momčadi zvale upravo - po njihovim sportskim idolima.

Djeca su uživala igrajući na glavnom terenu, a prilikom postizanja zgoditaka gotovo uvijek su se čuli uzvici imena, odnosno prezimena Vatrenih, onako, u stilu Drage Ćosića. Dobro, dobro, ok sada.

Recimo, bolje onda, onako kako se svi nadaju da će čuti u srijedu iza 20:00. Pobjednici turnira bili su Tim Subašić kod starijih papalina i Tim Vrsaljko kod mlađih, neka se i to zna...

U utorak navečer su zadarski barmeni nakon utakmice između Francuske i Belgije na Forumu pripremili novi originalni koktel "Srce vatreno" kojim - dakako- planiraju počastiti i zadarske reprezentativce na dočeku nakon povratka iz Rusije, iza finala.

Naravno, Zadar će prirediti svečani doček svojim nogometnim reprezentativcima Modriću, Subašiću, Vrsaljku i Livakoviću, najavio je i obećao na uobičajenom radnom kolegiju Branko Dukić, zadarski poteštat...

Potporu su na niz načina izabranicima Zlatka Dalića dali i košarkaši, tenisačice i tenisači, odbojkaška klapa, sportaši svih mogućih sportova, glumci, mali i veliki, pjevači, novinari, brodari, ribari, turisti, idemo Hrvatska!

Komentari