FOTO: Otvorene Glazbene večeri u sv. Donatu
Foto: Ž. Karavida

Njegovo veličanstvo - klavir! - naziv je koncerta priređenog povodom sinoćnjeg otvorenja 58. Glazbenih večeri u sv. Donatu.

Uistinu je bilo veličanstvo, a zapravo nam nedostaje riječi kojima bi opisali tu prekrasnu večer ispunjenu zvucima klavira uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a.

Pod vodstvom francuskog dirigenta Pierrea Andréa Valadea izvedena su djela Čajkovskog, Rahmanjinova i Lizsta.

Trojica sjajnih pijanista - Marijan Đuzel i Jurica Šoša iz Hrvatske te Andrej Gugnin iz Rusije u večeri otvorenja priredili su pravi zvjezdani početak zadarskog festivala.

Svečanost otvorenja pratila je brojna publika, među kojima i brojni uzvanici.

Sve je nazočne pozdravio i zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

"S posebnim zadovoljstvom pozdravljam večeras sve umjetnike i vas vjerna publiko na početku ove jedinstvene zadarske i hrvatske glazbene manifestacije. Ponosan sam što će idućih tjedana naš grad biti mjesto susreta s glazbom u divnoj atmosferi koju zajedničkom energijom stvaraju glazbenici i posjetitelji.

Svečano otvaranje Glazbenih večeri u svetom Donatu, sad već tradicionalno na Forumu, obilježava početak najzanimljivijeg i najdinamičnijeg dijela našeg kulturnog ljeta. Zajedno s Vama radujem se brojnim koncertima koje ove godine Večeri nude, uglednim gostima koji osvajaju brojne pozornice diljem svijeta, ali i našim zadarskim glazbenicima u čijim se izvedbama iz godine u godinu osjeća izuzetna predanost, srčanost i kvaliteta.

Kao gradonačelnik grada bogate glazbene povijesti i kulture, čestitam svima koji su sudjelovali u kreiranju programa i organizaciji, sudionicima i izvođačima, a vama, uvažena publiko želim ugodne trenutke uz vrhunske umjetničke izvedbe. Pustimo sada glazbi da ispuni nas i čitav Zadar!" - poručio je Dukić.

Tijekom narednog razdoblja uživat ćemo u odličnim koncertima u prekrasnim zadarskim prostorima, ali i na otoku Silbi.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano