Ivan Gobin - prvi pobjednik 1. Šibenskog sprint triatlona

Prvi Šibenski Sprint triatlon održan je u nedjelju 9.9.2018. u organizaciji Triatlon kluba Šibenik, a lokacija na kojoj se odvijao uistinu je jedinstvena. Plivalo se, bicikliralo i trčalo u Kanalu sv. Ante, odnosno na tamošnjoj šetnici, "u sjeni" tvrđave sv. Nikole, u idealnim uvjetima...

"Sudionike je posebno očarala lokacija, mjesto održavanja natjecanja, i kopnenog i vodenog dijela. Svi s kojima smo pričali prezadovoljni su, što nas jako veseli" – kazao je za Šibenski portal u ume domaćina Goran Perica.

Kao prvi pobjednik 1. Šibenskog sprint triatlona ostat će upamćen Ivan Gobin iz TK-a Zadar, slavivši ispred Dalibora Vujevića iz TK Swibir i Srđana Latinoviča iz TK-a Split. Ukupno je nastupilo 120 natjecatelja, a osim sprint triatlona (750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikle, 5 kilometara trčanja), priređen je i dječji akvaton (plivanje i trčanje) u dva uzrasta, kao i pet kilometarska trkačka utrka za građanstvo, koja je privukla preko 30 trkača.

Kod dama je, pak, najbrža bila Jelena Tomašević iz TK-a Herceg Novi, drugo mjesto zauzela je Karmen Kostanić Jurić iz ZTŠ-a (Zagreb), dok je treća bila Iva Perinić iz TK-a TNT Zadar. U utrci šafeta slavila je ekipa "Ironman Šibenik" (Dragan Novković, Tonko Juras, Ivan Dželalija), ispred ekipe "Nezgodni" (Roko Golubovac, Ivica Mesarić, Tomislav Lokas) i "Ekipe iz osnovne" (Vice Perica, Pjero šare, Josip Juras).

Mini triatlonci iz TK Zadar nastupili su na aquatlonu:u početnicima A - zlatna Mareta Štulina i Jakov Bljaić, srebrni Karlo Pantalon i brončani Stipe Perić, četvrti Duje Marinović, u početnicima B - zlatna Korina Perić i Luka Ivanović, srebrni Mila Rukavina i David Štulina, brončana Kata Ćurko, kod mlađih kadeta zlatni su bili Luka Belić i Eni Petroša.

Prije glavne triatlon utrke, održan je akvatlon za djecu i utrka za građanstvo na 5 kilometara. Uz lijepo vrijeme i odličnu organizaciju na jednom specifičnom prostoru, ekipa je pokazala odličnu fizičku spremu, ali i spremnost na druženje nakon završenih utrka. Čestitke svima i vidimo se 2019 – poručili su za Šibenik.in iz šibenskog Triatlon kluba.

Već u subotu 15.09. TK Zadar nastupa na Šoltanskom aquatlonu, također s velikim ambicijama. U klubu je još uvijek aktualan i upis djece 1. i 2. razreda, više informacija na plakatu iznad teksta...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano