PH U KROSU: Škabrnja domaćin atletskog spektakla, 20.10.!

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i zadarskog župana Božidara Longina, u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije, u Škabrnji se održava pojedinačno PH u krosu, u subotu, 20. listopada.

Na krosu se očekuje preko 250 sudionika iz cijele Hrvatske raspoređeni u 6 muških i 6 ženskih kategorija. Za potrebe prvenstva u mjestu domaćinu je napravljena i kros staza koja zadovoljava kriterije europske atletske federacije i koja će prema planovima poslužiti i za održavanje međunarodnih kroseva.

Hrvatski atletski savez dao je svu potrebnu podršku organizaciji krosa kako bi u Škabrnji zaživjela atletika pa su u tom smjeru poduzete i infrastrukturalne radnje koje će tome doprinjeti.

"Raduje me da možemo pomoći i Škabrnji, nakon Vukovara u kojem se gradi atletska staza, Knina gdje su radovi započeli, a sada dolazi na red i Škabrnja simbol otpora stradanja u domovinskom ratu. Nećemo stati na krosu idemo korak po korak i naši rezultati uskoro će biti vidljiviji" - tvrdi nam predsjednik HAS-a, Ivan Veštić. I predsjednik organizacijskog odbora krosa Zoran Gurlica i dopredsjednik Marko Ivković ističu pak kako su prezadovoljni što će Škabrnja u subotu i na nacionalnoj razini disati atletski...

"Dočekujemo sve sudionike otvorena srca, želimo da se ugodno osjećaju, ostvare dobre rezultate i ponesu lijepe uspomene iz Škabrnje koja im unaprijed zahvaljuje za podršku i promociju. Hvala svima koji su doprinjeli da se kros prvenstvo održi u Škabrnji, načelniku, vjećnicima općine, Nogometnom klubu Škabrnja, Osnovnoj školi Vladimir Nazor, Zadarskoj županiji,Županijskom atletskom savezu i naravno Hrvatskom atletskom savezu" - poručili su domaćini i organizatori iznimnog sportskog događanja.

Satnica i dužina staza:

-11.30 -8 km seniorke

-12.05 -10 km seniori

-12.50 -4 km mlađi juniori

-13.10 -3 km mlađe juniorke

-13.25 -6 km juniori

-14.05 -4 km juniorke

-14.25 -0,8 km limači

-14.35 -0,8 km limačice

-14.45 1 km mlađi kadeti

-14.55 1 km mlađe kadetkinje

-15.00 2 km kadeti i...

-15.10 2 km kros kadetkinja.

Komentari