KvartArt: U subotu koncert Kawasaki 3P

U subotu, 23. lipnja održat će završni koncert u sklopu drugog zadarskog urbanog festivala KvartArt 2018., a nastupit će – Kawasaki 3P i predgrupa Fish Factory!

Koncert će se održati u Žutinelu – parkiralištu u sklopu bivše vojarne u Ulici Stjepana Radića na Voštarnici s početkom u 22 sata.

Kawasaki 3P osnovan je 1993. u Zagrebu. Tokom 1990-ih snimili su nekoliko demo snimki, te su nastupali po klubovima i festivalima. Široj javnosti postaju poznati 2003. godine svojim provokativnim nastupom na Dori s pjesmom "Antonija". Te godine objavljuju i svoj debitantski studijski album Kawasaki 3P, koji je nagrađen Porinom za najbolji album alternativne glazbe, a sastav je dobio i nagradu Crni Mačak za "nadu godine". Za pjesme "Antonija", "Kak si, pa tak" i "Snifa san glu" su snimili i videospotove. S nekim promjenama postave, 2009. godine objavljuju drugi studijski album Idu Bugari, koji je par tjedana bio najprodavaniji album u Hrvatskoj.

Za prvi singl "Puta madre" je snimljen i videospot. Članovi benda su: Tomislav Vukelić "Tomfa" – vokal, Davor Viduka – gitara, Toni Babarović "Babke" – gitara, Mario Borščak – bas-gitara, Nikola Babić – bubnjevi, Demirel Pašalić – truba i vokal, Igor Pavlica – truba, Stipe B. Mađor – truba i Luka Dominik – truba.

Svojim hitovima i pozitivnom energijom Kawasaki 3P će zatvoriti festival koji je za cilj imao

revitalizaciju zapuštenih javnih prostora, stvaranje kreativne atmosfere i populariziranje mladenačke umjetnosti.

Festival je trajao od 15 do 23. lipnja, a publika je mogla uživati u raznim aktivnostima usmjerenim prema mladima u kojima su gostovali brojni edukatori, voditelji, umjetnici i aktivisti.

Svojim znanjem i iskustvom svi su zajedno stvorili kreativnu atmosferu unutar koje su nastale nove ideje, novi projekti i nova poznanstva.

Ulaz na koncert je besplatan.

Komentari