Dan po dan - na livadi niknuo prvoklasan centar!

Punih tjedan dana uoči susreta polufinala Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a, koji se igra u Zadru od 14. do 16. rujna sve je već bilo spremno za početak meča!

Karta i promocija

"Mogu s ponosom i iznimnim zadovoljstvom reći da smo pripremne poslove zgotovili sedam dana prije roka. Hvala svima koji su u tome pripomogli, teren uistinu reprezentativno izgleda. Pozivam svu zadarsku, dalmatinsku, hrvatsku i šire publiku, ljubitelje tenisa, da dođu i prisustvuju sportskom spektaklu koji će se desiti idućeg vikenda. Igramo s našim najjačim satavom protiv Amerikanaca s kojima imamo skor 4-0. Nadamo se uskoro i 5-0. I da će se naša selekcija plasirati u finale s velikom šansom da ove godine ponovno osvojimo prestižan pokal. Aktualna generacija naših najboljih tenisača to je zaista zaslužila" - najavila je Nikolina Babić, nova predsjednica Hrvatskog teniskog saveza. I dodala:

"Igra se vani, pred 8.000 gledatelja koliko tribina ima sjedećih mjesta. Događaj je ovo koji će u svakom slučaju promovirati i grad i zemlju kao jednu sportsku destinaciju, što uostalom dokazujemo i kroz niz drugih sportova, a što uvelike na najbolji način promovira i hrvatski turizam. Veselimo se dobroj atmosferi, prodano je unaprijed blizu 80 posto karata. Inters je ogroman, definitivno je sigurno kako će se ulaznice razgrabiti i tražiti viška. Lijepo će biti vrijeme, takva je izvrsna i meteo prognoza" - otkriva. Na upit hoće li montažnim tribinama s obzirom na metalnu konstrukciju s mnoštvom prilaznih stepenica biti moguć pristup i invalidima odgovorila je kako se stvarno ukazao navedeni problem no i da je riješen pa će invalidne osobe također moći gledati susret bez naročitih poteškoća: .

"Da. Imali smo problema s time, svakako da trebamo osigurati pristup i invalidnim osobama. Na neki način uspjeli smo dogovoriti s gospodinom koji je zadužen za invalide da to pitanje bezbolno riješimo, pa iako neće moći kolicima unutra, našli smo rješenje kako to na koncu izvesti da praćenje susreta bude omogućeno svima" - obećala je čelnica i navela kako se osim centralnog gradi još nekoliko terena na SC Višnjik koji će postati prvi regionalni centar HTS-a.

"Tu će se pripremati mlade reprezentacije, ali i seniori, kako za reprezentativne mečeve, tako i uoči svojih Grand Slam turnira. Poznato je da s infrastrukturom imamo velikih nedostataka. Bit će to prvi, no ne i zadnji takav regionalni centar. Krećemo iz Dalmacije, u novoj strategiji HTS-a, planiramo ih u svim dijelovima RH. Ne treba ni spominjati kakva je to dobit za napredak našeg tenisa, razvoj naših talenata, da sutra imamo što više novih Čorića, Čilića..." - poručila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

"Normalno, i Grad Zadar je izuzetno sretan što ugošćuje dvije tako snažne reprezentacije, to samo govori da on živi za sport, i da je ovo sportska sredina. Bili smo i prije domaćini različitih sportskih manifestacija, tako i teniskih reprezentativnih dvoboja, ali sada i prvi put na otvorenom, na zemljanom terenu koji ostaje u našem gradu, u našem sportskom centru koji polako i sigurno postaje pravo malo olimpijsko središte, kakvog uokolo ni blizu nema. Uložit ćemo dodatne napore da napravimo i šest pomoćnih teniskih terena, možda i više, da u pravom smislu budemo centar hrvatskog tenisa. Kompleksu izrađenom željom građana isplaćena je nedavno i zadnja rata kredita čime se riješio velike novčane brige i može samo naprijed krupnim koracima" - naglasio je Branko Dukić, gradonačelnik Zadra.

"Istina, pred nama je među najvećim sportskim događajima u našem gradu i okolici ikada. Energijom građana i ljudi koji rade na terenu, trenutno i najvećem kod nas, mislim da ćemo sljedećeg vikenda dobiti vrhunski sadržaj i poseban doživljaj. Očekujemo pune tribine, zahvaljujem se HTS-u koji je prepoznao da naš grad i ova sredina zaista mogu biti uzoran domaćin tenisačima, sve je na vrijeme napravljeno, optimist sam, očekujem finale Davis Cupa!" - prisnažio je i Božidar Longin, ZD župan.

Izbornik Željko Krajan objavio je sastav. Među petoricom su Marin Čilić, Borna Ćorić, Franko Škugor, Ivan Dodig i Mate Pavić, a bit će to peti međusobni okršaj dviju reprezentacija. HR nakon pobjeda u Zagrebu, Carsonu, Poreču i Portlandu trenutno vodi 4-0. Ukoliko ponovno bude uspješnija u finalu igra u Francuskoj ili Španjolskoj, dakle u gostima. U petak, s početkom u 11 sati, na rasporedu su dva pojedinačna meča, u subotu u 14:00 su parovi, u nedjelju, opet u 11 sati, slijede još dva pojedinačna meča.

Ekipa se okupila u nedjelju, u ponedjeljak ujutro imala trening, a prvi je igralište isprobao raspoloženi Borna. Kada je prije otprilike mjesec i pol bio u tatinom Zadru na konferenciji za novinare najavljujući ovaj susret, iznad dvorane bila je samo obična livada. Ledina. Sada tu blista završeni stadion, prvoklasan.

Razred i klasa

Ukupan dojam: Izgleda prekrasno, ugodno sam se iznenadio, pogledao sam prije fotke na Faceu, ali kad smo došli vidio sam da izgleda više nego odlično, stvarno, podsjeća na Portland kada smo ih dobili, ali mislim da je ovaj i malo veći i za dvije klase ljepši, prvorazredan" - očaran je bio tenisač.

Komentari