Naši mali gušti od 12. prosinca na Forumu

U HGK Županijskoj komori Zadar danas je najavljena 13. po redu manifestacija Naši mali gušti, koja će se održavati od 12. do 15. prosinca na zadarskom Forumu.

Kako je kazao direktor ŽK Zadar Denis Ikić, jedina veća promjena je nova lokacija na Forumu, u odnosu na prijašnjih nekoliko godina i lokaciju na Trgu pet bunara. Novu lokaciju HGK ŽK Zadar dobila je radi razvoja i proširenja zadarskog Adventa, manifestacije u sklopu koje se posljednjih godina odvijaju i Naši mali gušti.

Također, promjena je i smanjenje broja izlagača, čiji se broj ranijih godina penjao i do 80, a ove godine prijave su zaustavljene na 61 izlagaču, kako bi se smanjila gužva u popularnom šatoru i kako bi izlagači imali više mjesta. Direktor Ikić se zahvalio prvenstveno Gradu Zadru, bez čije podrške ova tradicionalna manifestacija sigurno ne bi bila moguća. Također, presudni utjecaj imaju i zadarska županija te Turistička zajedica grada, na čijem se doprinosu Ikić također zahvalio.

Manifestacija započinje u srijedu 12. prosinca od 11.00 sati otvaranjem Naših malih gušta uz prigodne riječi organizatora i suorganizatora te nastupom zbora Poljoprivredno - prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića. Pola sata kasnije organizirana je već od ranijih godina poznata i izuzetno popularna radionica OPG-ovca Eugena Novakovića o pomalo već zaboravljenoj vještini izrade smokvenjaka i kolača od smokava. U isto vrijeme održavaju se još dvije radionice, jedna o izradi platnenih torbi, provjesaka i gel svijeća učeničke zadruge Boduli iz Neviđana te druga o izradi božićnih vjenčića za vrata u organizaciji Poljoprivredno - prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića.

Također, u naredna tri dana manifestacije ista škola organizira zanimljivu radionicu pod nazivom "Blagdani bez viška kilograma". Uz prigodne riječi predstavnika suorganizatora Ivice Katića iz Grada Zadra te Danijela Segarića iz Zadarske županije, veliki značaj ove manifestacije za male proizvođače istaknuo je i Eugen Novaković, čije smo potpuno prirodne proizvode od smokava imali priliku sami isprobati i prije nego što će biti izloženi na Našim malim guštima.

Organizatori pozivaju sve građane da posjete Naše male gušte, da razgledaju i kupe brojne kvalitetne i domaće proizvode malih proizvođača iz cijele Hrvatske, pa čak i susjedne Slovenije. Izbor je doista velik i svatko će između zamamnih mirisa domaćih kolača, suhomesnatih proizvoda, desertnih vina, likera, sira, marmelade te domaćeg nakita i kozmetike pronaći nešto za sebe ili kao poklon za svoje najmilije u ovo blagdansko vrijeme.

Komentari