FOTO: Spektakularno otvorenje Virskog ljeta

Brojni virski gosti koji u sve većem broju pune virske plaže i ulice, napunili su i prostor virske rive i koncertni Trg svetog Jure u iščekivanju nastupa hrvatske glazbene dive Ivane Vanne Vrdoljak.

Jaka estradna imena uvijek su na Viru zadužena za otvaranje i cjelokupni program „Virskog ljeta“, a ovog su puta na otvorenju bili i ugledni gosti.

Načelniku Općine Vir Kristijanu Kapoviću pridružili su se izaslanik premijera RH Andreja Plenkovića – bivši ministar i dugogodišnji zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prvi susret virskih, zadarskih i zagrebačkih prijatelja dogodio se već u restoranu „Kotarina“ na domjenku za prijatelje i poslovne partnere Općine Vir, nakon čega su s koncertne bine pozdravili desetak tisuća ljudi na trgu i oko virske rive.

"Hvala vam na dolasku u vaš i naš Vir. Trudimo se svake godine uljepšati vam odmor novim sadržajima i događajima, a nema ljepšeg dočeka i pozdrava od najboljeg i najljepšeg glasa u Hrvatskoj" - kazao je načelnik Kapović na otvorenju nove sezone spektakla Virskog ljeta komplimentirajući glazbenoj divi Vanni čiji se koncert očekivao.

Uz izaslanika Kalmetu i gradonačelnika Bandića, na otvorenje Virskog ljeta došli su načelnik Općine Sukošan Ante Martinac, načelnik Općine Galovac Marin Gulan, načelnik Općine Lišane Ostrovičke Ivica Musić, potom Nataša Korljan iz odvjetničkog ureda Korljan & partneri, odvjetnica Ana Smoljan Zanki, Tome Škara iz tvrtke Via Factum, Davor Jurjević iz zadarske Vodoinstalacije, nekadašnji izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Ante Čačić, potom Šime Maraš iz tvrtke Maraš, Branko Bungur iz tvrtke Slad, osobni prijatelj premijera Mađarske Viktora Orbána – mađarsko-virski poduzetnik Attila Vergari te brojni drugi prijatelji i poslovni partneri Općine Vir iz Zadra, Zadarske županije i cijele Hrvatske.

Na kraju koncerta točno u ponoć s Vanninim ultimativnim hitom Tek je 12 sati počeo je raskošni i nikad ljepši vatromet.

Komentari