U Zagrebu održan 11. ZeGeVege festival

ZeGeVege festival doživio je svoje jedanaesto izdanje.

U Zagrebu je na glavnom trgu u petak i subotu, 7. i 8. rujna 2018. održan ZeGeVege festival uz veliku posjećenost i pozitivnu atmosferu čine brojni izlagači, predavači i gosti čineći ga najvećim veganskim festivalom u ovome dijelu Europe.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u petak 7. rujna otvorio ovogodišnji ZeGeVege festival koji je, nakon više od desetljeća postojanja, prepoznat kao nezaobilazan dio turističke, gospodarske, gastronomske i kulturne ponude Hrvatske.

Kebabi, burgeri, gulaši, falafel u wrapu, pašticade, tjestenine, indijske samose, soparnik, sirove torte, sladoledi, čokolade, štrudle, svježi smoothiji i zeleno craft pivo s ekstraktom konoplje samo su neki od proizvoda koji mame brojne posjetitelje hrvatske Veganmanije. Zanimljiva predavanja i radionice kuhanja izmjenjuju se svaki puni sat, a za dodatnu ugodnu, pozitivnu i veselu atmosferu, po čemu je ZeGeVege poznat, brinu se plesne skupine.

Na festival je stigao i poseban gost – Dan Richardson, britanski glumac i producent, vegan, zagovornik očuvanja životinjskih vrsta te doživotni ambasador ugledne međunarodne zaklade Born Free koja promiče politiku očuvanja vrsta i prava životinja. Svoj dolazak je najavio jumbo plakatima s porukama: "Kada kažem dobrota, mislim na veganstvo" i "Kada kažem pravda, mislim na veganstvo".

U petak navečer Dan Richardson održava predvanje pod nazivom "Zašto sam postao vegan?", a još jedan od razloga njegova dolaska u Zagreb je snimanje dokumentarnog filma o veganskom pokretu u svijetu, u koji želi uključiti i Hrvatsku.

ZeGeVege festival je edukativnog karaktera i organizira ga na neprofitnoj osnovi udruga Prijatelji životinja. Suosjećanje prema životinjama, želja za održanjem zdravlja, vitalnosti i dugim životom te briga za okoliš i planet poticaj su sve većem broju ljudi za prelazak na veganstvo.

Događaji poput ZeGeVegea, koji je prošle godine posjetilo 50.000 ljudi, važna su prekretnica svima koji teže promjeni prehrane iz etičkih razloga, kao i rastućem broju onih koji su alergični na pojedine životinjske sastojke ili se jednostavno žele zdravije hraniti.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano