Entuzijasti i Mr. Razor donirali Ligu protiv raka Zadar!

U toploj i ugodnoj atmosferi poznate zadarske brijačnice Mr. Razor u subotu je obilježen kraj "brkatog studenog" u kojem su košarkaši Diadore "uzgajali" brkove ukazavši na taj način simbolično na ranu prevenciju raka prostate i testisa...

"Mislim da je najvažnije što smo uspjeli potaknuti naše muške članove da uvide važnost rane prevencije u sprečavanju ovih opakih bolesti. Puštanje brkova je najmanje što smo mogli učiniti, a posebna zahvala ide svim članovima i navijačima Diadore koji su pokazali svoju veličinu i pridružili nam se u ovoj akciji. Zahvaljujem se Ivanu Miškoviću, vlasniku brijačnice Mr. Razor koji je odmah prepoznao važnost projekta, ali i gradonačelniku Branku Dukiću što je izdvojio vrijeme kako bi nam pružio podršku" - izjavio je nakon kolektivnog brijanja Tomislav Kabić, predsjednik i igrač KK Diadora.

U "brkatom studenom" su sudjelovali svi igrači i stručni stožer Diadore, a zajedno s Mr. Razor Barbershopom prikupilo se 2.400 kuna. Ivan Mišković donaciju je predao Branku Dukiću, predsjedniku Lige protiv raka Zadar.

Humanoj akciji Entuzijasta tu nije i kraj...

U ponedjeljak, 10.12. od 8 do 12 sati u pomoćnoj dvorani Osnovne škole Zadarski otoci na Bilom brigu zajedno s prijateljima iz zadarske sekcije Hrvatskog zbora sportskih novinara i Humanitarne udruge “Antonio Jurjević” organiziraju dobrovoljno darivanje krvi.

Za darovati krv osoba mora biti u dobi između 18 i 65 godina, odnosno do 60 godina ako krv daje prvi put te imati više od 55 kilograma. Uz to postoje još neki parametri koje je potrebno zadovoljiti kao što su tjelesna temperatura, krvni tlak, puls i hemoglobin, što će u dvorani dodatno provjeriti osoblje Odjela za transfuziologiju Opće bolnice Zadar.

"Najbitnije je da je osoba koja želi darovati krv zdrava i da obavezno ponese svoju osobnu i zdravstvenu iskaznicu s OIB-om. Pridružite nam se u što većem broju i podržite ovu božićnu akciju koja će biti popraćena ugodnom blagdanskom atmosferom, prigodnim slasticama i dobrim društvom" - poručili su i pozvali nas iz KK Diadora.

Komentari