Uspješna smotra folklora u Dobropoljani

Protekle subote, 7. srpnja u Dobropoljani na otoku Pašmanu održana je 17. po redu Međunarodna smotra folklora koja je bila u znaku utakmice Vatrenih, ali zabave nije nedostajalo.

Na Smotri je nastupilo 13 KUD-ova, 12 iz Hrvatske, od čega šest iz Zadarske županije: KUD Sv. Luka Ždrelac, KUD Kunjka Tkon, KUD Ivan Goran Kovačić Bibinje, KUD Fortuna iz Ražanca, KUD Sloga Sali, KUD Bokolje Dobropoljana), kao i šest iz ostalih: KUD Ljudevit Gaj Mače, KUD Filip Dević Split, KUD Rakalj Rakalj, BFD Ciciljona Brač, POU Ples Gospić, KUD Vatroslav Lisinski).

Gostovao je jedan i iz BIH, HKUD Rodoč iz Mostara.

"Članove KUD-ova je u Dobropoljanu dovezao predivni brod Argonaut koji se vezao na rivi, odakle su svi KUD-ovi defileom do pozornice pokazali tradicionalne nošnje svojih krajeva. Smotra je započela ranije nego je uobičanjeno, već u 18h, a zna se i zašto - zbog najvažnije sporedne stvari na svijetu - četvrtfinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Rusije. To nije omelo KUD-ove da prikažu svoje tradicionalne plesove i pjesme ispred stručnog žirija u sastavu: Daniel Šota, Jordanko Miloš i Dražen Samardžić" - saznajemo od Nevena Dujmović Prizmić, predsjednice KUD-a Bokolje koje je organizator smotre.

Nakon smotre je organizator na istoj pozornici pripremio projekciju utakmice na velikom platnu, gdje su članovi svih društava zajedno sa publikom i gostima ostali gledati prijenos uz večeru i piće kojim su svi bili počašćeni od domaćina - KUD-a Bokolje. Proslavu smotre i utakmice je začinio vatromet nakon pobjede, a do usijanja doveo koncert Ivana Zaka, koji je u dresu naše reprezentacije oduševio publiku navijačkim pjesmama. Dio atmosfere vidi se i na fotografijama Jakova Đinđića i Maje Dešpoja.

"17. Međunarodna smotra folklora je tako ostala u sjeni utakmice, ali se ipak odražala i privukla KUD-ove i publiku i ove godine zbog dugogodišnje tradicije koja je ih je već naučila na dobrodošlicu i gostoprimstvo dobropoljanaca koji im pokažu kako znaju tradicionalno spojiti sa modernim i od svega toga napraviti dobru zabavu!" - poručila je Dujmović Prizmić.

Komentari