I TO IMA U OŠ SMILJEVAC: Matematika uz vesela đačka lica...

Učiteljica Ivici: Ivice koliko je 8+8?

Ivica: Ne znam!

Učiteljica: Pogledaj i pažljivo me slušaj - znači, ako u jednoj ruci imam 8 jabuka, u drugoj isto 8, što onda imam?

Pa, velike ruke učiteljice... - kaže Ivica.

Napiše učitelj na ploči "2:2" i pita:

Koji je rezultat?

Perica digne ruku i odgovori: Pa neriješen, po bod oboma!

Nije da su se u četvrtak, 6.12. u OŠ Smiljevac pričali i prepričavali stari i novi matematički dijalozi šaljiva predznaka, ali da su lica u školskim klupama krcatih učionica bila široko nasmijana i redom vesela - to je zaista istina.

Dakle, šestu godinu zaredom, prvi četvrtak u prosincu rezerviran je u osmoljetci za - Večer matematike, i ove godine, u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom organizirao se skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici đaka osnovaca. Pritom, i roditelji sudjeluju u njima zajedno sa svojim mališanima! Večer nalikuje sajmu, sudionici obilaze "matematičke stanice" i odabiru igre u kojima će sudjelovati, prema zadanim pravilima, uz potporu nastavnika.

Svaka je radionica sadržavala nekoliko radnih stanica i za putovanje radnim stanicama svaki je đak naravno imao i - putovnicu, tako su i veliki i mali putujući otkrivali često neopravdano zaboravljenu zabavnu stranu matematike u matematici, stvarajući nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi, ali i dokazujući da matematičke probleme, svakodnevno svi uspješno rješavamo i bez da smo svjesni vlastitog talenta. Na kraju večeri svi su se sudionici okupili na zajedničkoj završnici u školskome holu i uz prigodan matematički program, u predblagdanskom ozračju nagrađeni su prigodnim darovima najsretniji učenici budući da je baš njihova putovnica bila - dobitna!

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano